Yurtta kış - SİVAS

- Sivas 'ta 420, Yozgat'ta 103, Kırşehir'de 75 köy yolu ulaşıma kapandı - Kent merkezinde kar yağışından görüntüYurtta kış - Sivas 'ta 420, Yozgat'ta 103, Kırşehir'de 75 köy yolu ulaşıma kapandıSİVAS (AA) - Sivas , Yozgat ve Kırşehir'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 598 köye ulaşım sağlanamıyor. Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkezde 22, ilçelerden Akıncılar'da 5, Divriği'de 60, Doğanşar'da 26, Gemerek'te 22, Gürün'de 55, Hafik'te 22, İmranlı'da 34, Kangal'da 50, Suşehri'nde 21, Şarkışla'da 43, Yıldızeli'nde 28 ve Zara'da 32 olmak üzere 420 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.Merkez ve ilçelerde 32 greyder, 19 yükleyici, 10 dozer, 9 kar bıçaklı kamyon, 29 destek aracı olmak üzere 99 iş makinesi ve 211 personelle karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Sivas il merkezinde de aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu kentte, hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceye kadar düştü. Sivas 'ın ilçeleri de soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. İlçelerden Doğanşar, Kangal ve İmranlı'da hava sıcaklığı sıfırın altında 8 derece olarak ölçülürken, diğer ilçelerde de soğuk hava hakim. - YozgatYozgat'ta dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, gece tipiye dönüştü. Kar ve tipi nedeniyle 103 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ve karayolları ekipleri yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.Kar yağışı sonrası şehir merkezinde, cadde ve sokaklarda da kar yığınları oluştu. Yozgat Belediyesi kar mücadele ekipleri, 33 iş makinesi ve 350 personelle sabah erken saatlerde yol ve kaldırım temizleme çalışmalarına başladı.
Karla mücadele çalışmalarını takip eden Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurak bir mevsim geçirdiklerini belirterek, "Allah'a şükürler olsun kar yağdı. Belediye olarak tüm personel ve ekipmanımızla sahadayız, gerekli karla mücadelemizi veriyoruz. Yeter ki kar yağsın bereket olsun, biz her türlü mücadeleyi vermeye hazırız." diye konuştu.
Vatandaşlardan İlhan Koçak da kar yağışına sevindiklerini dile getirerek, "Beklediğimiz kar geldi, inşallah kuraklık sonar erer." dedi.
Gülseren Özkan ise kar yağışından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Havalar kurak geçiyordu, ekinler kurudu kaldı, kar yağması iyi oldu. Kar yağınca biraz iş sıkıntısı oluyor ama karın yağması iyi oldu." diye konuştu.
- KırşehirKırşehir'de kar yağışı ve tipi nedeniyle 75 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 75 köy yolunun ulaşıma kapandığını, ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Tipi nedeniyle ekiplerin açtığı yolların yeniden kapandığını aktaran Aydoğan, don ve buzlanmaya karşı da tuzlama çalışmasının devam ettiğini söyledi.


Hava Sıcaklığı Yağışlı Hava Karla Mücadele Kar Yığınları Kar Yağışı 

25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı