- Yurtdışında oy verme işlemi başladı

Franfurt Başkonsolosluk binasında oluşturulan oy verme çadırının ön bölümü.
Hafta Sonu Güvenlik Kontrolü Siyasi Partiler Siyasi Parti Gümrük Kapısı 

-Oy vermeye giden vatandaşlarımız güvenlik kontrolünden geçtiler
-Vatandaşlarımız kurulan sandıklarda oy pusulalarını almak için kayıt kontroylü yaptırıyor.
-Oylarını kullanan vatandaşlarımız oylarını sandıklara atırken.
-Oy kullanma hakkında Frankfurt Başkonsolosumuz Burak karartı İHA'ya açıklamalarnda bulundu.

( FRANKFURT ) FRANKFURT

- Yurt dışında yaşayan vatandaşlar Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için bugün oy kullanmaya başladı.
7-19 Haziran tarihleri arasında 60 Ülkede 123 dış temsilcilikte oy kullanabilecek olan vatandaşlarımızın aynı zamanda 7-24 Haziran tarihleri arasında da 34 gümrük kapısında oy kullanabilecekler. Almanya'da üçüncü en çok oy potansiyeli Frankfrut Başkonsolosluğu 12 sandıkla vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı.
Sabahın erken saatlerinde seçim için konsolosluk önünde oluşturulan oy verme çadırı önünde sıraya giren vatandaşlarımız güvenlik kontrolünden geçtikten sonra oyları kullanarak evlerinin yolunu tuttular. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için İHA'ya yaptığı açıklamada bulunan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı 13 günlük oy verme maratonun her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

Başkonsolos Karartı, "Almanya'da 13 farklı noktada 13 Başkonsolosluğumuzun bünyesinde sandıklar kurulmuş bunlardan bir tanesi de Frankfurt Başkonsolosluğumuzda kuruldu. Hafta için 10. hafta sonu için de 12 sandıkla hizmet vereceğiz. yaklaşık seçmen sayımız 144 bin 175 seçmenimiz var. Geçen yılkı rakama göre biraz daha artış göstermiş biliniyor. Demek ki adres beyanı yaparak kütüğe kayıtlarını yaptıranların sayısında artış oldu. birinci tur oylama 19 Haziran'a kadar devam edecek. 20 Haziranda kullanılan oy pusulalarını Köln'e götürerek orada Türkiye'den gelecek olan yetkililere teslim edeceğiz. İkinci tur oylama yapılması gerekirse de 30 Haziran 4 Temmuz tarihleri arasında aylar kullanılabilinecek. Seçimlerle ilgili bütün hazırlıkları tamamladık, tedbirlerimizi aldık. Her hangi bir sorum ve güvenlik gangımız yok. Bölgedeki emniyet birimleriyle yakın temas ve işbirliği içerisindeyiz. Hafta sonları oy kullanacak vatandaşlarımızın sayısında artış olacağı çin de ek sandıkları açarak kolaylık sağlayacağız. Siyasi partiler otobüslerle seçmenleri sandığa taşıyacakları için de siyasi parti temsilcileriyle de görüşerek otobüslerin trafik akışını engellemeden gerekli tedbirleri bölge emniyet birimlerime istişare ederek aldık. Sorunsuz Bir seçim dönemi yaşayacağımızı umut ediyoruz" dedi.
Kullanılan oyların güvenliği için Başkonsolosluk binasında özel bir odanın tahsis edildiğini belirten Başkonsolos Burak Karartı, "Cari mevzuat uyarınca "Komisyon Başkanı" olarak güvenlikli odanın anahtarı biri bende, diğer üç anahtar siyasi partilerin üyelerinde bulunuyor. En son genel seçiklerde en çok oy alan üç siyasi partinin temsilcisi, Sandık Saklama ve Ulaştırma Komisyonunun üyesidir. Siyasi partilerin üyeleri ve benim olmadığım bir ortamda o kapının açılması mümkün değildir. Dolayısıyla hepimizin bir araya gelerek akşam kullanılan oy pusulalarını sayarak torbasına koymak üzere komisyon üyeleri hep beraber hareket edecek. Teslim aldığımız oy turbalarını her akşam güvenlikli odaya koyarak kilitleyeceğiz. 13 gün boyunca böyle devam edecek. 13 günün sonunda da komisyon üyelerimizle birlikte oy torbalarını Köln'e götürerek yetkililere teslim edeceği" açıklamasında bulundu.
7 Haziran 2018 Perşembe günü yayınlandı