Yunuskent'te yaşam başlıyor

YUNUSKENT'TEN DETAY GÖRÜNTÜLER
Teravih Namazı Konut Projesi Bakanlık Irak 

-BAŞKAN ÇERÇİ'NİN YUNUSKENT'TE İNCELEME YAPMASI DETAY
-BAŞKAN ÇERÇİ KONUŞMA

( MANİSA )- TOKİ'nin son dönem en prestijli projelerinden biri olarak gösterilen Yunuskent 1. Etap'ta hak sahiplerine anahtarları cumartesi günü teslim ediliyor- Bin 100 hak sahibine anahtar tesliminin ardından Yunuskent camisi de teravih namazı ile ibadete açılacak MANİSA

- Türkiye’nin en prestijli 3 konut projesi arasında gösterilen 5 bin 500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin ilk etabında yer alan bin 100 konutun anahtar teslimi 9 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek törenle hak sahiplerine teslim edilecek. Tören sonrası hak sahipleri yeni bir hayatın başlayacağı Yunuskent'te hem ilk iftarlarını yapacak hemde camilerinde ilk teravih namazlarını kılacak. Yunusemre Belediyesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla hayata geçirdiği 5 bin 500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin ilk etabında evleri hak sahiplerine teslim etmeye hazırlanıyor. 9 Haziran Cumartesi Günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek anahtar teslim töreni öncesi hazırlıkları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, büyük gün öncesi hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

İncelemede Başkan Çerçi’ye Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Şaver Yüksel, Yüklenici Firma Yetkilisi Yusuf Altın, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş, Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aydoğdu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Sak, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Mustafa Süzer, Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan, Halkla İlişkiler Müdürü Elif Binici, Basın Yayın Müdürü Musa Dirik ve Zabıta Müdürü Özgür Esin katıldı.
9 Haziran Cumartesi Günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek anahtar teslim töreniyle hak sahiplerine teslim sürecini başlatacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Çerçi, tören sonrasında bin 100 hak sahibiyle birlikte iftar yapacaklarını duyurdu. İftar sonrası ilk teravih namazının da Yunuskent Camisi’nde kılınacağını dile getiren Başkan Çerçi, anahtar teslim törenine başta hak sahipleri olmak üzere tüm Manisalıları davet etti. Yunuskent'e ulaşım için o gün ücretsiz olarak otobüsler kaldıracaklarını dile getiren Başkan Çerçi vatandaşların aynı şekilde yine otobüslerle şehir merkezine bırakılacağını anlattı. Yunusemre Belediyesi bahçesinden araçlar kalkacağını kaydeden Başkan Çerçi burada yaptığı açıklamada, “9 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’de 1100 konutluk ilk etabımızda evlerimizi hak sahiplerine teslim edeceğiz. Akgedik Yunuskent’te bir şehir inşa ediyoruz. Burada yaşam çok kısa bir süre içerisinde başlayacak. Yunuskent’e gelme imkanı olmayan vatandaşlarımız için belediye bahçesinden saat 17.30 itibariyle araçlar kaldıracağız. Anahtar teslim törenimizin ardından vatandaşlarımızla bu alanda birlikte iftar yapacağız. Arkasından isteyen vatandaşlarımızla şu an burada ibadete hazır olan camimizde teravih namazını kılabileceğiz. Törenimize hak sahiplerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.
İlk etabın teslim edilmesinin ardından 2. etaptaki bin 600 konutun hak sahiplerini belirlemek için talepleri toplayacaklarını kaydeden Başkan Çerçi, "Vatandaşlarımız merakla bekliyorlar, 'Biz de TOKİ'den ev alabilir miyiz' diyen vatandaşlarımıza bunu önümüzdeki haftalar içinde duyuracağız. Bin 600 konutun artık kaba işçiliği bitti ince işlerine geçiliyor. Büyük bir kent haline geldi burası çok kısa bir süre içinde. Buradan ev almak isteyen vatandaşlarımızın taleplerini de toplayacağız" diye konuştu.

5 Haziran 2018 Salı günü yayınlandı