Yunusemre’de 9 bin kadın hobi ve meslek sahibi oldu

BAŞKAN ÇERÇİ’NİN KURSLARI ZİYARETİ DETAY
Grafik Tasarım Meslek Edindirme Kursu Güzellik Uzmanı Ebru Sanatı Fotoğrafçılık 

-KURSLARDAN DETAY

( MANİSA ) MANİSA

- Yunusemre Belediyesi bünyesinde açılan hanım lokalleri ve meslek edindirme kurslarından 2017 yılında yaklaşık 9 bin kadın faydalandı. Kadınlar bir taraftan hobi edinirken bir taraftan da meslek sahibi olarak ev ekonomilerine katkı sağladı. Manisa’nın merkez ilçelerinden biri olan Yunusemre Belediyesi kadınlara açtığı kurslar ile hem yeni hobiler edinmelerini sağlıyor hem de ev ekonomilerine katkı sunmalarına imkan tanıyor. İlçede açılan 8 hanım lokali ve meslek edindirme kursunda İğne oyası, kurdela nakışı, el örgüsü, ahşap boyama, mis sabun, ebru sanatı, keçe sanatı, dikiş, tezhip, yapma çiçek yapım, takı tasarımı, bilgisayar, İngilizce, diksiyon, işaret dili, kuaförlük, güzellik uzmanı, Arapça, fotoğrafçılık, grafik tasarım, Kur’an-ı Kerim, aile eğitimi, satranç, resim, yaratıcı drama, okuma - yazma, iletişim becerileri, Osmanlıca, f klavye, fitness, plates, yüzme ve zumba kursu veriliyor. Talebe göre kurs açılırken; 2017 yılında 8 bin 890 kadının açılan kurslardan faydalandığı bildirildi.
Kurslara olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, hanım lokali sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Çerçi, “Yunusemre Belediyesi olarak ilçemizde hanımlarımızın hem hobilerini geliştirmesi hem de ev ekonomilerine katkı sağlaması amacıyla Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nden hocalarımızın da katkılarıyla çeşitli kurslar düzenliyoruz. Kurslarımızı belirlerken hanımlarımızın taleplerini dikkate alıyoruz. 2017 yılı içerisinde 8 bin 890 kursiyerimiz kurs gördü. Hanımlarımızın kurslara olan ilgisi bizleri oldukça memnun ediyor. Yine kursiyerlerimize yönelik 32 eğitim semineri ve 42 gezi düzenledik. Hedefimiz hanım lokallerimize yenilerini eklemek” dedi.
Hanım lokallerinden faydalanmak isteyen vatandaşların hanım lokallerine giderek veya 444 62 09 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak bilgi sahibi olabilecekleri bildirildi.

8 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı