Yunanistan, Türk kepçe operatörünü iade etti

Kepçe operatörü Musa Alerik açıklaması
Sınır İhlali Para Cezası Kötülük Kepçe Operatörü Hapis Cezası 

-Ailesine sarılması
-Genel ve detaylar

( EDİRNE )- Kepçe operatörü Musa Alerik ailesine ve vatanına kavuştu- Alerik: “Misafir gibi karşılandım, hiçbir kötülük görmedim”- “Sınırı yanlışlıkla geçtim” EDİRNE

- Yunanistan, sınır ihlali nedeniyle ülkesinde tuttuğu Türk kepçe operatörünü, 3 gün sonra Türkiye’ye iade etti. Kepçe operatörü Musa Alerik, sınırı yanlışlıkla geçtiğini belirterek, “Misafir gibi karşılandım. Hiçbir kötülük görmedim” dedi.
Geçtiğimiz Çarşamba günü Pazarkule Sınır Kapısı’nda, su kuyusu çalışması yapmak için bölgeye gelen ve sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan kepçe operatörü Musa Alerik, çıkarıldığı mahkemece 5 ay hapis cezası ve bin 500 euro para cezasına çarptırılmıştı. Yunan mahkemesinin 3 yıl süre aynı suçu işlememesi halinde serbest bırakılmasına karar vermesinin ardından Musa Alerik, 3 gün sonra anavatanı Türkiye’ye iade edildi. “Hiçbir kötülük görmedim” Kepçe operatörü Musa Alerik, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Yunan askerlerini Türk askeri zannettiğini belirterek, “Ben çalışma sahama giderken, yanlışlıkla onların tarafında gitmişim. Yunan askerini bir anda Türk askeri zannettim. Yanlarına gittim. Yanlarına gidince anladım ki Yunan askeri. Yabancı dil bilmediğim için kendimi onlara anlatamadım. Farkında olmadan onların sınırına geçmişim kepçeyle. Hiçbir tepki vermedim. Dediler ki ‘Sen bir suç işledin. Seni Yunanistan’a götüreceğiz. Oraya gittim orada misafir gibi karşılandım. Hiçbir kötülük görmedim” dedi.
Ailesine sarıldı, hasret giderdi Yunanistan’dan Türkiye’ye iade edilen kepçe operatörünü Pazarkule Sınır Kapısı’nda eşi Bedriye Alerik, oğlu Onur Alerik ve yakın akrabaları karşıladı. Alerik Ailesi’ni Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da yalnız bırakmadı.
5 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı