YTB'den 'Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü' programı - ANKARA

YTB'den "Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü" programı - ANKARA - YTB Türkiye Bursları Hamamönü Ofisi'nde düzenlenen "Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü" programı - İstiklal Marşı okunması - YTB Başkan Yardımcısı Sait Yusuf'un konuşması - Emekli Prof. Dr. Hanım Halilova'nın konuşması - Kitap ve hediye takdimiYTB'den "Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü" programı - YTB Başkan Yardımcısı Sait Yusuf: - "Azerbaycan'ın bağımsızlığı, bağımsız Türk cumhuriyetleri arasında ilktir. Azerbaycan'a da yakışan budur"ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, Azerbaycan'ın bağımsızlığının bağımsız Türk cumhuriyetleri arasında ilk olduğunu belirterek, "Azerbaycan'a da yakışan budur." dedi.
YTB ve Ankara 'da öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler iş birliğiyle, "Azerbaycan Bağımsızlık Günü 27. Yıl Dönümü Anma Programı" Türkiye Bursları Hamamönü Ofisi'nde düzenlendi.
Etkinliğe, YTB Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, Azerbaycan'ın bağımsızlık döneminde mücadele veren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli Prof. Dr. Hanım Halilova ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Cavid Abdullahzade'nin yanı sıra çok sayıda Türkiye Bursları öğrencisi katıldı.
- "Azerbaycan'ın bağımsızlığı Türkiye'ye güç katıyor"Burada konuşan YTB Başkan Yardımcısı Yusuf, programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz bir bütünüz, bir milletiz. Biz kesintisiz bir devletiz. Zaman zaman akamate uğramıştır, zaman zaman bayrağımız gönderden indirilmeye çalışılmıştır ama başarılamamıştır." dedi.
Azerbaycan'ın bağımsızlığa kavuşma sürecini yakından takip ettiğini anlatan Yusuf, "Azerbaycan'ın bağımsızlığı, bağımsız Türk cumhuriyetleri arasında ilktir. Azerbaycan'a da yakışan budur." ifadelerini kullandı.Yusuf, Azerbaycanlıların zor dönemlerde ruhlarını ve kimliklerini teslim etmeyerek tam bağımsız olacakları gün için büyük çabalar gösterdiğinin altını çizdi.Gençlerin, işgal ya da 15 Temmuz'daki gibi darbe girişimi görmeyecek şekilde geleceğe sağlam hazırlanması gerektiğini vurgulayan Yusuf, şöyle devam etti:"Düşman belli olursa kiminle savaşacağınızı bilirsiniz. Ama kendi vergilerinizle aldığınız uçaklarınız, tanklarınız sizin milletinize dönerse işte bu, yaşanabilecek en kötü durumdur. Allah bu millete ne Türkiye'de ne Azerbaycan'da ne de başka yerde böyle günleri bir daha göstermesin." - "Türkiye olmasaydı ne Kırgızistan ne de Azerbaycan olurdu"Azerbaycan'ın bağımsızlık döneminde mücadele veren Halilova da Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesine kadınların aktif olarak katıldığını anlattı.Halilova, "Radyoda Nene Hatun'u dinleyip arkadaşlarıma anlattıktan sonra o kadar etkilendik ki birbirimize Nene Hatun diye sesleniyorduk. Kadın taburumuz vardı bizim, benim birçok kadın arkadaşım şehit oldu." diye konuştu.
Türkiye'nin Azerbaycan'ın bağımsızlığında büyük önemi olduğunu vurgulayan Halilova, "Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı ne Kırgızistan ne Azerbaycan olurdu, hiçbir cumhuriyet olmazdı. Sovyetlerde Türk ve Türkiye demek yasaktı, dinimiz yasaktı." ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Halilova, Başkan Yardımcısı Yusuf'a Azerbaycan'ın bağımsızlığı hakkında yazdığı kitabı hediye etti. Yusuf da YTB adına Halilova'ya porselen bir çini takdim etti.
Cumhuriyet Şehit Darbe Girişimi Öğrenciler Bağımsızlık 

18 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı