Yozgat'ta kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü

- Yozgat 'ta kar görüntüleri - Tarladan görüntü - Tarlayı gezen çiftçiden görüntü - Çiftçilerle röp - Araçlarının üzerini temizleyen vatandaşlarYOZGAT (AA) - Yozgat 'ta sabah saatlerinde yağan kar çiftçinin yüzünü güldürdü.Kurak kış mevsimi yaşayan Yozgat 'ta geceden itibaren aralıklarla kar yağdı. Kar yağışına en çok çiftçiler sevindi.Divanlı Mahallesi sakini Muhammet Koçaker, AA muhabirine, çok kurak kış mevsim yaşadıklarını belirterek, "Bugün kar yağdı ama az yağdı. İnşallah bundan sonra da yağar." dedi.
Karın, ekinlerin üzerine yorgan görevi gördüğünü anlatan Koçaker, "Geçmiş yıllarda bu zamanda kar kalınlığı yüzünden komşudan komşuya gidilemezdi. 2 - 3 gün önce havalar yaz mevsimi gibiydi. Uzun zamandır kar yağmıyordu, çok şükür kar yağdı, sevindik." diye konuştu.
Battal köyünden Emin Ceylan da kar yağışından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Kar olmayınca su azalıyor, kuraklık oluyor. Bu sene çiftçinin işi zor, Allah yardımcımız olsun. Bugün kar yağdı şükürler olsun, ekinler için iyi oldu. Bu yıl kurak gideceğini söylüyorlar, inşallah iyi olur." dedi.

Kar Kalınlığı Kış Mevsimi Sevindik Kar Yağışı Yaz Mevsimi 

15 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı