Yörükler sınırdaki Kayı Boyu Mezarlığını ziyaret edip Mehmetçiğe destek verdi

Mezar taşlarından detaylar
Mezar Taşları Şehit Kabristan Sınır Ötesi Teröristler 

-Mezardan detaylar
-Yörük ve türkmen dernek temsilcilerinin dua etmesi
-Ali Atvur röportajı
-Nasuh Durmaz röportahjı

( HATAY )- Hatay’ın Hassa ilçesindeki Kayı Boyu Mezarlığını ziyaret eden Yörük-Türkmen dernekleri temsilcileri, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerler için de Kuran-ı Kerim okuyarak dua ettiler HATAY

- Yörük-Türkmen dernekleri temsilcileri Hatay’ın Hassa ilçesindeki Kayı Boyu Mezarlığını ziyaret ederek Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’in teröristlerden temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na ülkenin her kesiminden destekler sürüyor. Hatay’ın Hassa ilçesi Aktepe Mahallesi’nde bulunan Kayı Boyu Mezarlığı’nı ziyaret eden Yörük - Türkmen dernek temsilcileri Mehmetçiğin yanında olduklarını belirterek, atalarına ve görev yapan askerler için Kuran- ı Kerim okuyarak dualar etti. Emekli Tarih Öğretmeni Nasuh Durmaz, “Antalya, Burdur, Adana, Mersin ve Hatay’dan katılan Yörük Türkmen dernek ve federasyon başkanları ordumuzun başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle yöre halkına ve Mehmetçiğimizi moral vermek ve şehitlerimizi anmak, ata yadigarı olan bu kabristanı ziyaret etmek üzere program düzenledik. Askerlerimizin yanındayız” dedi.
Hatay Turan Kültür Dernek Başkanı ve Hatay Yörük Türkmen Platformu Kurucu Genel Başkanı Ali Atvur, sınır ötesideki şer odaklarına karşı bu operasyonu düzenleyen Mehmetçiğe moral destek ziyareti yapmak için burada oldukların söyledi.

Türkiye ve Anadolu tarihinin yeniden yazılmasında önemli role sahip olan atalarımızın mezarlığında bulunduklarını belirten Atvur, “Mezar taşları bizim tapu senetlerimizdir. Bu mezar taşlarında da Kayı ve Salur simgeleri tespit edilmiş durumdadır. Burası şu an da inceleme altında olan bir yerdir” dedi.
"Diriliş Ertuğrul" dizisi sayesinde tarihin merak edildiğini işaret eden Atvur, “Biz buradan bu diziyi yapanlara ve oyuncularına çok teşekkür ediyoruz. Biz kendilerini buraya davet ediyor, burada görmek istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. Kayı Boyu mezarlığında duaların okunmasının ardından mezarların üzerindeki semboller incelendi.
5 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı