Sokak hayvanları için sahile yiyecek bıraktılar

Öğrencilerin sahile kadar yürüyüşü
Deniz Kıyısı Sokak Köpekleri Öğrenciler Hayvan Sevgisi Sokak Hayvanları 

-Sahildeki sokak köpekleri
-Çocukların şiir okuması
-Çocukların köpeklere yiyecek vermesi
-Genel ve detaylar
-Etkinlik koordinatörü öğretmen Emine Topkara ile röp.
-Çocuklarla röportajlar
-Mersin Büykşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek ile röp.
-Kızkalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale konuşması

( MERSİN )- Öğrenciler "Bir avuç mama, bin sevgi" etkinliği kapsamında sokak hayvanları için tarihi ve turistik Kızkalesi sahilinde sokak köpeklerini besleyip, sahile yiyecek bıraktı MERSİN

- Mersin'in Erdemli ilçesinde UNESCO dünya mirası geçici listesinde yer alan Kızkalesi sahilinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler sokak hayvanları için sahile yiyecek bıraktı. "Hayvanları sevelim, hayvanları koruyalım" sloganı atarak sokakta yürüyen çocuklar, deniz kıyısında şiirler okuyarak hayvan sevgisine dikkat çekti. Mersin Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla öğrenciler sokak köpeklerine yiyecek ve mama verdi. Etkinlik koordinatörü öğretmen Emine Topkara, "Kızkalesi öğrencilerimizle beraber "Bir avuç mama, bin sevgi' etkinliğini yaptık. Buradaki amacımız çocuklara hayvan sevgisini aşılamak. Biliyorsunuz ki ağaç yaşken eğilir. Bizde öğrencilerimize hayvan sevgisi hayvan bilincini vermeye çalıştık. Hayvanları seven insanlar doğayı da sever, merhametli olur, yardımsever olur. Bu etkinliğimizin amacına ulaşmasını diliyoruz" dedi.
Topkara, Mersin Büyükşehir Belediyesinden mama ve veteriner yardımı aldıklarını ve bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini kaydetti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek'te, "Çocuklarımız çok mutlu oldu, bugün burada hayvanlarımızı beslediler. Kendileri de onlarla beraber ortak yaşama bilincini kazandılar. Bu projelerimiz Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber devam ediyor. 3 okulumuzu pilot okul seçtik. Bunlarla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Onlara köpek barınağımızdan hayvan sahiplendireceğiz. Sonra kulübelerini vereceğiz. Çocuklarımız onlarla beraber yaşamayı öğrenecek" diye konuştu.
Kızkalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale'de küçük yaşta hayvan sevgisi aşılayan etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler ise hayvanları beslediklerini ve iyilik yaptıkları, dolayısıyla da kendilerini mutlu hissettiklerini dile getirdiler. (HSY-
5 Mart 2020 Perşembe günü yayınlandı