Yolda bulduğu iki kedi yavrusuna sahip çıktı - ÇANAKKALE

- Kedilerin biberondan süt içmelerinden detaylar - Veteriner Ozan Taşkın ile röportajYolda bulduğu iki kedi yavrusuna sahip çıktıÇANAKKALE (AA) - Çanakkale ile İzmir arasında seyahat ederken yolda bulduğu bir haftalık 2 kedi yavrusuna sahip çıkan veteriner hekim, bakımlarını ve tedavilerini yaptığı sevimli yavruları boylarından büyük biberonla besliyor.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eceabat ilçesinde 17 yıldır veterinerlik yapan Ozan Taşkın, kendi aracıyla İzmir'e giderken yolda mola verdi. Aracı havalandırmak amacıyla camları açan Taşkın, yol kenarındaki otların arasında kedi sesi duydu.Sesleri takip ederek çevresine bakınan Taşkın, yaklaşık bir hafta önce doğan kedi yavrusu buldu. Aramasına rağmen annesini bulamadığı yavrunun güneşin altında uzun süre aç ve susuz kaldığını ve üzerinde çok sayıda kene bulunduğunu fark eden Taşkın, yavru kediyi yanına alarak İzmir'e gitti.İzmir'de iki gün kaldıktan sonra dönüş yolundaki molasını bir akaryakıt istasyonunda veren Taşkın, bu kez istasyonun yan tarafında henüz gözleri açılmamış bir kedi yavrusu daha buldu.İstasyon çalışanlarından annesinin yavruyu terk ettiğini öğrenen Taşkın, onu da yanına alarak memleketi Çanakkale 'ye döndü. - "Özel mamalar ve biberonlarla besliyorum"Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahibi olduğu veteriner kliniğinde sevimli yavruları parazitlerinden arındırdığını, bakım ve tedavilerini yaptığını söyledi.

Özenle beslediği yavruların canlanmaya başladığını anlatan Taşkın, "Yavruları şimdi özel mamalar ve küçük biberonlarla besliyorum. Parazit ilaçlarıyla parazitlerden de kurtuldular. Gözleri de açıldı. Allah'ın izniyle büyütebilirsem onlara güzel bir yuva bulup, sahiplendireceğim." diye konuştu.
Yavrulara "Atom" ve "Mundar" isimlerini verdiğini belirten Taşkın, akşamları da evine götürdüğü sevimli yavruların karınlarını doyurmak için geceleri sık sık kalktığını kaydetti.

Karya Muhabir Akkale Akaryakıt İstasyonu Yavru Kedi 

26 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı