Yıldıztepe'de hafta sonu yoğunluğu - ÇANKIRI

- Yıldıztepe Kayak Merkezi'nden görüntü - Ziyaretçilerden görüntü - Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkan Yardımcısı Ekrem Yıldırım'ın konuşması - Ankara'dan ailesiyle birlikte tatil için Yıldıztepe'ye gelen Züleyha Aşık'ın konuşması - DetayYıldıztepe'de hafta sonu yoğunluğu - Türkiye'nin kayak merkezlerinden Yıldıztepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandıÇANKIRI (AA) - Türkiye'nin kayak merkezlerinden Yıldıztepe, hafta sonunda çevre illerden gelen kayakseverlerle doldu.Ilgaz Dağı'nın eteklerinde bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi, özellikle İstanbul, Ankara, Kastamonu, Sinop, Amasya, Çankırı ve Karabük'ten gelen tatilciler tarafından tercih ediliyor. Kayak yapıp eğlenmek isteyen tatilciler, çeşitli aktivitelere katılarak vakit geçiriyor. Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkan Yardımcısı Ekrem Yıldırım, sömestir tatili ve hafta sonu olduğu için merkezde yoğunluk olduğunu söyledi.

Kayak merkezinde her seviyeden kayakçıya uygun pistin bulunduğunu belirten Yıldırım, "Kayak merkezinde zirvede 75 - 80 santimetre kar kalınlığı var, en alt istasyonda da 35 - 40 santimetre kar var. Pistlerimiz kayak yapmaya elverişli ve yeterli kar kalınlığına sahip." dedi.
Yıldıztepe Kayak Merkezi'nin Türkiye genelindeki kayak merkezlerinin yıldızı olmaya başladığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:"Ankara'nın da yakınında olması burayı Türkiye'nin en büyük cazibesi haline getirmeye başladı.
Çünkü Yıldıztepe, kayak öğrenmek için çok ideal pistlere sahip. Bu pistlerden bir tanesi dört buçuk kilometrelik eğitim pisti. Aşağı inene kadar kayak yapmayı öğreniyorsunuz. Harika bir doğası var. Son zamanlarda diğer kayak merkezlerinin yoğunluğundan şikayetçi olup Yıldıztepe Kayak Merkezi'nin doğal güzelliği ve sakinliğini seçip buraya çok uzak şehirlerden gelen misafirlerimiz de olmaya başladı.
Yıldıztepe, Anadolu'nun parlayan yıldızı olma yolunda devam ediyor."Ankara'dan ailesiyle birlikte tatil için Yıldıztepe'ye gelen Züleyha Aşık da ilk defa Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne geldiklerini belirtti.
Yıldıztepe Kayak Merkezi'nin doğasının ve pistlerinin çok güzel olduğunu söyleyen Aşık, "Çok profesyonel değiliz, yeni öğreniyoruz kaymayı. Pist gayet güzel. Profesyoneller için olanı da gördük ama bizim için yeni öğrenenler için pisti çok güzel. Pistin uzunluğu çok iyi, hemen bitmiyor. Pistlerin güvenliği, uzunluğu çok güzel, muhtemelen yine geleceğiz." diye konuştu.

Uzunlu Hafta Sonu İsaf Kar Kalınlığı 

27 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı