Yıldırım 2018 Seferberlik Tatbikatı (3)- Tatbikat havadan görüntülendi - KIRKLARELİ

- Tatbikattan drone ile genel ve detay görüntülerYıldırım 2018 Seferberlik Tatbikatı - TSK'nın planlı faaliyetleri arasında yer alan tatbikat, Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda icra ediliyor - "Sudan geçiş" bölümü gerçeğini aratmayan tatbikat, drone ile havadan da görüntülendi "sudan geciş" bölümü ise gerçeğini aratmadı - Tatbikat, Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından drone destekli takip edildiKIRKLARELİ (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) planlı faaliyetleri arasında yer alan "Yıldırım - 2018 Seferberlik Tatbikatı" Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında icra ediliyor.Seferberlik ve savaş halinde, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile TSK arasında yürütülecek müşterek faaliyetleri deneme amacını taşıyan, personel, araç, mal ve hizmet seferberliği konularında sistemin denenmesini hedefleyen tatbikata, bin 785 yedek personel, 225 araç, 4 özel nakliyat firması ile ilgili kuruluşların unsurları katıldı.
Bu kapsamda, askerlik hizmetini yıllar öncesinde tamamlayan "kahraman Mehmetçikler" ile subay ve astsubaylara "silah altı" daveti ulaştırıldı.Türkiye'nin değişik illerinden "kutsal asker ocağına" gelenler, eski silah arkadaşlarıyla buluştu.55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen tatbikat, birifing toplantısıyla başladı.
27 Nisanda birliklerine katılan Mehmetçilere, Mehmet Şevket Paşa Kışlasında uzman personel tarafından olası bir savaş halinde tam donanımlı hale getirilmeleri amacıyla yeni ekipman, araç gereçler ile silahlar tanıtılarak, çeşitli faaliyetlerde bulunuluyor."Yıldırım - 2018 Seferberlik Tatbikatı" 11 Mayıs'a kadar sürecek. - Sudan geçiş tatbikatı gerçeği aratmadı Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Köprücü Taburu tarafından 61 askeri aracın katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatın "sudan geçiş" bölümü ise gerçeğini aratmadı.Sudan geçiş bölümü, Köprücü Taburu'nda bulunan Tüm General Muhittin Önür Göleti'nde icra edildi.Tatbikatta senaryo gereği ilk olarak, göletin karşısında bulunan bir ülkeye yapılacak taarruz nedeniyle Mehmetçik fiberglas botlar ile göletten sessiz bir şekilde karşı kıyıya geçti.Daha sonra sis bombaları atılmasının ardından, bölgeye hücum botları ile takviye birlikler geldi.Senaryo gereği çatışmanın yaşandığı bölgeye, hızlı bir şekilde askeri araçların intikali için gölette çalışmalar başlatıldı.Karşı kıyının emniyetinin alınmasının ardından Zırhlı Muhabere Aracı (ZMA) ile Geliştirilmiş Zırhlı Personel Aracı (GZPT) araçları göletten yüzerek bölgeye intikal ettirildi.Gerçeği aratmayan tatbikatta, göletin üç ayrı bölgesine karadan da gitme yeteneğine sahip araç olan Seyyar Yüzücü Hücum Köprü (SAMUR), katlanabilir şerit yüzücü köprü ve sabit köprüler kurularak, tanklar ve tekerlekli askeri araçların karşı kıyıya geçişleri sağlandı.Tatbikatı, Anadolu Ajansı (AA) ekibi drone ile görüntüledi.Tatbikata, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ile 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun da katıldı.
Tatbikat sonrası askeri bando ekibi, Mehmetçiğe moral amacıyla konser verdi. - Kuruluşların tatbikata katkısıTatbikatta, birliğin seferberlikte ihtiyaç duyacağı meteorolojik değerlendirmeler Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden görevlendirilen seyyar meteoroloji timi, Mehmetçiğin aileleriyle görüşmeleri için ücretsiz olarak yararlanabilecekleri telefon ve internet desteği, Türksat A.Ş tarafından sağlandı.Yedek personelin sağlık taramaları, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere serum desteği Kırklareli Sağlık Müdürlüğü, kan gruplarının tespiti ve bağışı Türk Kızılayı'nca yapıldı.Personelin birliğe ulaşması için Kırklareli Belediyesi otobüsleriyle destek verdi.
Kan Grupları Çatışma Meteoroloji Askeri Araç Basın Mensupları 

5 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı