Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi - TRABZON

- Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi - Toplantıdan ve katılımcılardan detay görüntüler - Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un konuşması - Hak - İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın konuşması - Detay görüntülerYenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi - Hak - İş Genel Başkanı Arslan: - "Artık Hak - İş Kadın Komitesi hem siyasetin hem kadın konusunda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin hem de sendikal harekette referans noktası olmuştur" - "Hükümetimiz, işverenlerimiz ve çalışanlar olarak sendikalar birlikte çalışmak istiyoruz. Eğer bir karar alınacaksa düzenleme yapılacaksa bir yasa çıkarılacaksa bunu beraber yapalım"TRABZON (AA) - Hak - İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Artık Hak - İş Kadın Komitesi hem siyasetin hem kadın konusunda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin hem de sendikal harekette referans noktası olmuştur." dedi.
Hak - İş'in "Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Trabzon eğitim toplantısı, kentteki bir otelde yapıldı.Toplantıya katılan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, kadının ailenin temelini oluşturduğunu belirterek, "Öyleyse kadınlarımızı her platformda korumak, kollamak, haklarını temin ve tespit etmek, bunu da sağlamak hem Cumhurbaşkanımızın talimatı hem de bizim geleneksel yapımızın gereğidir." ifadesini kullandı.Kadın - erkek milletin bütün fertlerinin artık geleceğe güvenle bakması gerektiğini vurgulayan Yavuz, Cumhuriyetin yüzüncü yılı olan 2023'te dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden birisi olmak için herkesin üzerine düşeni layıkıyla yapması gerektiğini kaydetti.
Hak - İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan ise hem dünyada hem de Türkiye'de sendikal hareketin güç kaybetmesi, sendikacılığın kaybolması ve sendikal hareketin gerilemesini durdurabilmek amacıyla yeni anlayışa uygun bir sendikal güç oluşturabilmek için Hak - İş'in uzun yıllar çalıştığını ifade etti.
Hak - İş olarak her alanda olduğu gibi kadın konusunda da özgün çalışmalar, çözümler ortaya koyduklarına dikkati çeken Arslan, "İlk işimiz Hak - İş Kadın Komitesini oluşturmaktı. Kadın Komitemizin oluşması sendikalarda kadın komitelerinin oluşmasını sağladı." dedi.
Türk kadınlarının eğer imkan verilirse kendilerini ifade edebilecekleri sendikalarda, konfederasyonda ve iş yerlerinde daha fazla yer alacaklarına işaret eden Arslan, şöyle devam etti:"Kadınların iş gücüne katılımı konusunda maalesef hala gerilerdeyiz. Son 17 yılda önemli aşamalar kaydettik ama hala en altlarda olmanın da hüznünü yaşıyoruz. Bunun çözümü noktasında kadın istihdamı noktasındaki teşvikleri daha da güçlendirmemiz, kadınların eğitim alanındaki açıklarının kapatılması ve geleneksel kadın açısını yeniden eleştirmeden ama bu vakayı kabul ederek buna yönelik çözümler oluşturmamız gerekiyor." - "Yakın tarihteki en büyük reformu birlikte gerçekleştirdik"Arslan, sendikalara kadın elinin değmesinin sadece kadınlar için değil erkekler için de olumlu bir değişimi beraberinde getirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:"Ortaya koyduğumuz çalışmaları, bir veri tabanı oluşturarak Türkiye'nin bir veri fotoğrafını çekmiş olmamız Hak - İş'in bu çalışmalarının bir referans kabul edilmesini sağlamış bulunmaktadır. Taşeron işçilerle ilgili tarihi bir düzenlemeyi başardık. Yakın tarihteki en büyük reformu birlikte gerçekleştirdik. Türkiye'deki kamu çalışanlarının kadrolu işçilerin toplam sayısı belediyeler dahil 170 bin. Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçirilmesiyle bu rakamı 6'ya katladık. Bugün yaklaşık 1 milyona yakın taşeron işçi kadrolu olmuştur. Tüm eksiklikler giderilecek ama esas olan kadro almaktır. Bu çok büyük bir değişim çok büyük bir reformdur."Türkiye'de bir ekonomik krizden bahsetmenin söz konusu olmadığını da ifade eden Arslan, "Hükümetimiz, işverenlerimiz ve çalışanlar olarak sendikalar birlikte çalışmak istiyoruz. Eğer bir karar alınacaksa düzenleme yapılacaksa bir yasa çıkarılacaksa bunu beraber yapalım. Bizimle oturulup konuşulsun. Bizim de görüşlerimize itibar edilsin." diye konuştu.
Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Hak - İş Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Hak - İş Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan da katıldı.

Kamu Çalışanları Kadın İstihdamı Ekonomik Kriz Eğitim Toplantısı Taşeron İşçi 

25 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı