Yenibosna'da motosikletli terör saldırısı davasında mütalaa açıklandı

Arşiv

( İSTANBUL ) -- Savcı iki sanığa ağırlaştırılmış müebbet istedi İSTANBUL
Terör Saldırısı Tahliye Talebi Tutuklu Sanık Terör Örgütü Silahlı Terör Örgütü 


- Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bombalı motosikletle gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili davada mütalaasını açıklayan savcı, sanıklar Ekrem Gün ve Felek Gün'ün, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan hapis cezasına çarptırılması istendi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ekrem, Felek ve Mazlum Gün, başka suçtan tutuklu sanık Savaş Gün, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları yer aldı. Duruşmada Cumhuriyet savcısının davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
Mütalaada sanık Ekrem Gün'ün "Devletin birligini ve ulke butunlugunu bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el degistirmesi", "Kasten yaralama'', ''Mala zarar verme'', ''Resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 32 yıldan 87 yıla, sanık Felek Gün'ün "Devletin birligini ve ulke butunlugunu bozmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''Kasten yaralama'', ''Tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el degistirmesi'', ''Mala zarar verme'' suçlarından 29 yıldan 80 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Sanık Mazlum Gün'ün ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Suç uydurma" suçlarından 7,5 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Mütalaada ayrıca , sanık Serdar Gün'ün "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, sanıklar Savaş Soytaş, Tarık Soytaş ve Barış Soytaş'ın ''suç uydurma'' suçundan üçer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Sanıklara mütalaaya karşı beyanları soruldu. Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Felek Gün, “Mütalaada aleyhine olan hususları kabul etmiyorum. Sağlık sorunlarım bulunmakta tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Sanık Mazlum Gün ise, mütalaada aleyhine olan hususları kabul etmediğini söyleyerek, tahliye talebinde bulundu.Daha sonra söz alan tutuksuz sanık Barış Soytaş, mütalaaya karşı bir diyeceğinin olmadığını belirtti.
Mahkeme heyeti, sanıklar Ekrem Gün ve Felek Gün'ün tutukluluk halinin devamına, tutuklu sanık Mazlum Gün'ün ise adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi. Heyet, adli kontrol kapsamında sanık Mazlum Gün'e yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir karakola giderek imza atma şartı koydu. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Olayın geçmişi Yenibosna'daki 75.Yıl Polis Merkezi yakınlarında 6 Ekim 2016'da bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 kişi yaralanmıştı.
10 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı