'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı' - BURSA

"Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" - BURSA - Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca'nın konuşması"Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" - Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Karaca:"Gençlerimiz lütfen mümkün olan en kısa zamanda hayata atılsın. Başka türlü, sorumluluk alma, bir işe yarama, bir iş görme, vazife yapma bir türlü sizi bulmaz" - "Daha önce gazetecilik faaliyeti olarak fiziki ortamda yapılan birçok işimiz artık dijital olarak yürütülmekte. Genel olarak baktığımızda hakikaten eskilerimizin bu yeni teknolojilerle yarışması, onları anlaması, hele hele onlarla iş yapması bir hayli imkansız olmasa bile müşkül. Bu o zaman gençlere kalıyor"BURSA (AA) - Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, gençlerin mümkün olan en kısa zamanda hayata atılması gerektiğini belirterek, başka türlü, sorumluluk alma, bir işe yarama, bir iş görme, vazife yapmanın bir türlü gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Karaca, İŞKUR iş birliğiyle Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl ikincisi düzenen "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı"nda yaptığı konuşmada, yazılı basın sektörünün içinden doğan bir kurum olduklarını belirtti.
Her ne kadar kanunen görevlerinin kamudan resmi ilanları alıp basılmak üzere gazetelere dağıtmak gibi aracılık hizmeti olarak tanımlanmışsa da ülkenin geldiği düzey itibarıyla bu tanımın geride kaldığını ifade eden Karaca, "Zira, hem bir sektör olarak yazılı basınımız hem de bu sektörde çalışan, istihdam için buraya gelmiş, ümit bağlamış genç kardeşlerimiz bakımından artık görevimizi, içinde bulunduğumuz şartlara göre yeniden düşünüp, yeni hedefler ortaya koymak durumundayız. Yeni nesil gazetecilik eğitimi ve istihdamı da böyle ortaya çıkan bir program." dedi.
Karaca, programın daha önce çok basit bir şekilde eğitim olarak ortaya çıktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:"Ancak eğitim işin bir parçası, eğer istihdamla sonuçlanmıyorsa bir ölçüde eksik, yarım kalmış bir faaliyet olurdu. Bunu vakitlice gördüğümüzü düşünüyorum. Hemen İŞKUR ile temasa geçip görüşmelerden sonra protokol yaparak, bu eğitim programlarımıza istihdamla, İŞKUR'un sağlamış olduğu İşbaşı Eğitim Destek Programı ile bütünleştirmiş olduk. Geçen sene İstanbul'da başladı, Bursa 'da devam etti, Ankara'da ve bu sene Türkiye'mizin dört bir tarafına imkanlarımız nispetinde yaymaya çalışacağız. İstanbul'da henüz başlayamadık. Dolayısıyla Bursa 'mızın bu anlamda bir öncülüğü söz konusu. Ayrıca ben bunu her vesileyle söylemeye çalışıyorum. Sadece güzel bir eğitim programı ve genç kardeşlerimizin müracaatı değil, eğitim neticesinde kaç kişinin istihdama alındığıyla da alakalı. O anlamda da Bursa 'mız çok güzel bir performans göstermiş oldu. Bu sene inşallah bu performansın daha ileri düzeyde gerçekleşeceğine inancımız tamdır." - Gazeteci adaylarına tavsiyelerGazeteci adaylarına tavsiyelerde de bulunan Karaca, "Gençlerimiz lütfen mümkün olan en kısa zamanda hayata atılsın. Başka türlü, sorumluluk alma, bir işe yarama, bir iş görme, vazife yapma bir türlü sizi bulmaz. Daha önce gazetecilik faaliyeti olarak fiziki ortamda yapılan birçok işimiz artık dijital olarak yürütülmekte. Genel olarak baktığımızda hakikaten eskilerimizin bu yeni teknolojilerle yarışması, onları anlaması, hele hele onlarla iş yapması bir hayli imkansız olmasa bile müşkül. Bu o zaman gençlere kalıyor." diye konuştu.
Açılışına Basın İlan Kurumu İl Müdürü Osman Başeğmez, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, eğiticiler ve öğretmenlerin katıldığı program kapsamında 43 öğrenciye 15 iş günü iletişim fakültesi onaylı müfredat çerçevesinde 13 farklı dersle teorik ve pratik eğitimler verilecek.
Fakülte Teknoloji Öğretmenler Öğretmen İletişim Fakültesi 

12 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı