Yeni eğitim öğretim yılı başladı - BİNGÖL

- Törenin yapıldığı okulun bahçesinden görüntü - Vali Ali Mantı'nın karşılanması - Okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verilmesi - Öğrencilerin şiir okuması - Vali Ali Mantı'nın konuşması - Halk oyunları gösterisi ve detaylarYeni eğitim öğretim yılı başladı - Bingöl ve Elazığ'da 2018 - 2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi - Bingöl Valisi Ali Mantı:"Çocuklarımızı, adalete, ilme inanan, özünü benimsemiş, sevgi, saygı, barışı ve kardeşliği inşa etmiş nesil olarak yetiştirmemiz lazım"BİNGÖL/ELAZIĞ (AA) - Bingöl ve Elazığ'da 2018 - 2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören yapıldı. Bingöl 'de Vali Güner Orbay Ortaokulunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Vali Ali Mantı törende yaptığı konuşmada, genç nüfusun önemine işaret ederek, öğrencilerin Türkiye'yi geleceğe taşıyacağını söyledi.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Mantı, şunları kaydetti:"Çocuklarımızı, adalete, ilme inanan, özünü benimsemiş, sevgi, saygı, barışı ve kardeşliği inşa etmiş nesil olarak yetiştirmemiz lazım. Eğer bölünürsek, parçalanırsak, kuvvetimiz gider, birtakım ülkelere yem oluruz. Onun için birliğimizi, beraberliğimizi, kuvvet ve kudretimizi bozmamamız lazım. Bir ve beraber olduğumuz müddetçe, inşallah ne içeriden ne de dışarıdan gelebilecek hiçbir kötülük bu millete asla zarar veremeyecektir."İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 360 okulda, 3 bin 600 öğretmen ve 57 bin 840 öğrenciyle ders başı yaptıklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından, tören, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verilmesi, halk oyunları gösterisi sona erdi.Programa Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay da katıldı.

Genç Nüfus Saygı Duruşu Eğitim Öğretim Yılı Öğrenciler Halk Oyunları 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı