- Yemen'de Ölü Sayısı 19'a Çıktı

Hava saldırısından sonraki görüntüler

(SANA) - Yemen'de ölü sayısı 19'a çıktı SANA
Deniz Kıyısı İç Savaş Hava Saldırısı İş İnsanları Saldırı 


- Yemen'in Hudeyde limanı yakınlarında Suudi önderliğindeki koalisyonun gerçekleştirdiği hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a çıktığı bildirildi.
Kızıldeniz kıyısındaki liman kenti Hudeyde'de bir pazar yerine dün gece Suudi önderliğindeki koalisyon tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi. Bait Al-Fakih Hastanesi doktorlarından Karim Daqghush, hava saldırısının Bait Al-Fakih ilçesinde Bait al-Masoudi bölgesindeki sebze pazarına isabet ettiğini, 15 olan ölü sayısının 19'a ulaştığını bildirdi. 10 kişinin ise ağır yaralandığını söyleyen Daghush, "Bazı yaralıların kanama ve yaralarının çok kötü olması nedeniyle ölmesi muhtemel" dedi.
Suudi önderliğindeki bir koalisyon, dün günün erken saatlerinde Hudeyde'de yaşayan yerlerinden edilmiş insanların oluşturduğu topluluğu vurmuş, biri çocuk 3 kişi hayatını kaybetmişti. Koalisyon saldırıları geçtiğimiz hafta Hudeyde'deki savaştan kaçan 17 kişinin hayatını kaybetmesine, 20 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Yemen'deki iç savaşta 10 binden fazla insan öldürüldü ve yaklaşık 3 milyon insan yerinden edildi.
25 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı