Yaşlılar Haftası'nda çocuklar gibi eğlendiler

Yaşlıların Davraz Kayak Merkezi’ne götürülmesi
Rehabilitasyon İhlas Sparta Farkındalık Rehabilitasyon Merkezi 

-Kar motorları ve telesiyejlere bindirilmesi
-Uzmanların yaşlılarla ilgilenmesi
-Gezintiler ve sucuk ekmek detayları

( ISPARTA ) ISPARTA

- Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik ile çınarlara Davraz’da unutulmaz bir gün yaşatıldı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Uluborlu Hacı Ahmet Şençobur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 35 yaşlı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikte çocuklar gibi eğlendiler. Sabah saatlerinde kaldıkları merkezden alınan yaşlılar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor uzmanları tarafından Isparta’ya 26 kilometre uzaklıktaki Davraz Kayak Merkezi’ne götürüldü. Çoğunun hayatında ilk kez telesiyeje bindiği yaşlılardan bazıları da kar motorlarıyla zirveye doğru ilerleyerek, Eğirdir Gölü ve Davraz Kayak Merkezi’nin eşsiz manzarasını yakından görme fırsatı buldular. Akşam saatlerine kadar unutulmaz anlar yaşayan yaşlılar, merkezin olmazsa olmazı olarak bilinen mangalda sucuk ekmeğin de tadına vardılar. Gevrek: “Onlara hak ettikleri değeri vermeye gayret gösteriyoruz” Düzenlenen etkinlikle ilgili İhlas Haber Ajansı

Muhabirine açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor il Müdürü Murat Gevrek, “Yaşlılarımız bizim baş tacımız. Onları yılda sadece bir gün değil, her gün hatırlamamız, hal ve hatırlarını sormamız gerekiyor. Bizler de bu düsturla hareket ederek, gelenek göreneklerimizin öngördüğü şekilde, onlara hak ettikleri değeri vermeye gayret gösteriyoruz” dedi.
“Farkındalık oluşturmaya gayret göstereceğiz” Gevrek açıklamasının devamında, “Isparta Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde, Uluborlu ilçemizdeki yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde kalan 35 çınarımızı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün etkinlikleri çerçevesinde bir gün de olsa mutlu etmeye çalıştık. Etkinlikte yaşlılarımızın mutlulukları gözlerinden okunuyordu. İl Müdürlüğü olarak, sadece belirli günlerde değil her zaman bu tür etkinliklerimizi artırarak, farkındalık oluşturmaya gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
22 Mart 2019 Cuma günü yayınlandı