Yaşlı öğrencilerin 'Farkındalık Yürüyüşü' - ANTALYA

Yaşlı öğrencilerin "Farkındalık Yürüyüşü" - ANTALYA - Etkinlikten detaylar - Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan'ın açıklamaları - Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülüşan Başıbüyük'ün açıklamaları - Tazelenme Üniversitesi'nden emekli Ayla Caner'in açıklamaları - Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki "Tazelenme Üniversitesi"nde okuyan 60 yaş üstü öğrenciler, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yürüdü - Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başıbüyük: - "Herkes yaşlanacak. Bu biyolojik bir süreç. Bundan kaçamıyoruz ama başarılı ve sağlıklı yaşlanmak gerekiyor"ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki Tazelenme Üniversitesinde okuyan 60 - 92 yaşlarındaki öğrenciler, Yaşlılar Haftası dolayısıyla "Farkındalık Yürüyüşü" yaptı.Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümünün düzenlediği Yaşlılar Haftası kapsamındaki yürüyüşe katılan yaşlı öğrenciler, eğitmenler gözetimindeki egzersiz ile yerleşke içerisinde yürüdü.Yürürken marş okuyan yaşlılara, bölümde yüksek lisans yapan öğrenciler de katıldı.
- "Sağlıklı yaşlanmak gerekiyor"Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, gazetecilere yaptığı açıklamada. yaşlanmanın bir süreç olduğunu belirterek, insanın bir günde yaşlanmadığını söyledi.

Etkinliğin, bütün kuşakların bir araya geldiği "Farkındalık Yürüyüşü" olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tufan, sağlıklı yaşlanmanın önemini vurguladı.Organizasyonu düzenleyen Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülüşan Başıbüyük de Türkiye'deki nüfusun hızla yaşlandığını dile getirerek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 65 yaş üstü yaşlı nüfusun yüzde 8 civarında olduğunu belirtti.
Doç. Dr. Başıbüyük, yaşlılıkla ilgili farkındalığı oluşturarak, sağlıklı ve bilinçli yaşlanmanın temellerini oluşturmak istediklerinin vurgulayarak, "Herkes yaşlanacak. Bu biyolojik bir süreç. Bundan kaçamıyoruz ama başarılı ve sağlıklı yaşlanmak gerekiyor. Hayatımızda sporun, egzersizin ve bilinçli beslenmenin olduğu güzel bir yaşlılık dönemi geçirebileceğimiz koşulları oluşturabileceğimiz bir farkındalık olsun istiyoruz." diye konuştu.
- "Burası ikinci şansım"Tazelenme Üniversitesinde okuyan emekli Ayla Caner (72), geçen yıl eğitime başladığını belirterek, eğitim sayesinde kendisinde çok farklılıklar keşfettiğini söyledi.

Hem psikolojik hem de sosyal olarak çok daha fazla şeyler yapabileceğini öğrendiğini dile getiren Caner, şöyle konuştu:"Hem beden sağlığı hem de beslenme açısından eğitimin çok çok yararını gördüm. Bütün herkese tavsiye ediyorum. İnsanlar 30'unda ölüp, 80'inde gömülenlerden olmak istemiyorlarsa özellikle burayı tercih etmeliler. Burası benim hayatımda ikinci şansım. Birinci şansım eşimle tanışıp evlenmem olmuştu. Onu kaybettikten sonra, uzun mücadelelerden sonra ve 30 yıl anneme baktıktan sonra burayla tanışmam benim için hakikaten ikinci bir şans oldu. Bu şansımı da en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum."
Yaşlı Nüfus Sağlıklı Yaşlanma Farkındalık Yüksek Lisans Öğrenciler 

19 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı