Yargıda Birlik Derneği'nde kongre heyecanı

Musa Heybet'in konuşması
Seçim Süreci Yargı Sistemi Toplantı Darbe Girişimi Harekete Geç 

-Kongreden görüntü
-Oy kullanılması
-Genel ve detay

( ANKARA ) - Yargıda Birlik Derneği (YBD) Başkanı Musa Heybet: - "YBD, Cumhuriyet tarihinde bir ilki başardı. Asla bir araya gelmez denilen herkes bir araya geldi" ANKARA

- Yargıda Birlik Derneği Başkanı Musa Heybet, "YBD, Cumhuriyet tarihinde bir ilki başardı. Asla bir araya gelmez denilen herkes bir araya geldi. Bizim için topluma verilecek en büyük mesaj buydu. Bizi ne kadar ayrıştırmaya, bölmeye, parçalamaya çalışsalar da asla muvaffak olamayacaklar" dedi.
Yargıda Birik Derneği'nin (YBD) mevcut başkanlık divanı üyelerinin tekrar aday olduğu 2. Olağan Genel Kurulu Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Genel Kurul'a Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile dernek üyesi hakim ve savcılar katıldı.
YBD Başkanı Heybet, Yargıda Birlik'in bir platform olarak 2014 HSYK seçimlerinden önce yargının içindeki FETÖ yapılanmasına karşı HSYK seçimlerini kazanmak maksadıyla oluştuğunu belirterek, "Her düşünceden hakim ve savcılarımız bir araya geldi ve bu HSYK seçimlerini yargıda birlik kazandı. Gerçekten yargıda güzel şeyler yapılmaya başlandı. Öncelikle yargının içinde öbeklenmiş ve adaletten, anayasadan, hukuktan dayanağını almayıp belirli yapılardan emir alan hakim ve savcılar bu seçim sürecinde deşifre oldular. Türkiye'de kamuoyunun vicdanını yaralayan bir çok yargılamalar yapılmıştı. Bu yapı o yargılamalar esnasında da kendini deşifre etmişti. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra HSK bu yapıyı biliyordu ve bunların meslekten uzaklaştırılmasına HSK karar verdi" diye konuştu.
"Yargı çok önemli bir sınavı başarıyla tamamladı" 15 Temmuz hain darbe girişiminin kendini gösterdiği ilk anda yargının hemen harekete geçtiğini anımsatan Heybet, yargının bu refleksinin birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu Türk milletine gösterdiğini ifade etti.
Heybet, yargının anayasal düzeni koruma adına çok önemli bir sınavı başarıyla tamamladığını vurguladı. Heybet, "Bundan sonraki süreçte Yargıda Birlik Derneği, hakim ve savcıların mesleki sorunları, bunların çözüme kavuşturulması, özellikle liyakate ve ehliyete dayalı bir atama ve görevlendirilme sistemi getirilmesi noktasında görüşlerini Adalet Bakanlığımıza ve HSK'mıza iletecek" şeklinde konuştu.
"FETÖ ile mücadele bitmedi, devam ediyor" Heybet, Türkiye'nin artık olağanüstü dönemlerden geçtiğini düşündüklerine dikkat çekerek, "Tabii ki FETÖ ile mücadele bitmedi, devam ediyor. Hakim ve savcılarımız, darbe ve FETÖ örgüt davalarını ve diğer örgütlerle ilgili davaları çok hızlı bir şekilde tamamlamak için elinden geleni yapıyor. YBD olarak biz onlara moral ve motivasyon anlamında her türlü desteği sağlayacağız. Diğer taraftan da adaletin yücelmesi, hukuk sistemimizin güçlendirilmesi bakımından önemli toplantılar, seminerler, kongreler yapmayı planlıyoruz. Buradaki çıktılarımızı da devlet büyüklerimizle paylaşacağız. Öncelikli hedeflerimizden biri de yargı sistemimiz içine dahil olan, kuradan geçen hakim ve savcılarımızın biran önce yetiştirilmelerine katkı sağlamaktır" ifadelerini kullandı. "Asla bir araya gelmez denilen herkes bir araya geldi" Heybet, "Biz bugün heyecanlıydık, mutluyuz, gururluyuz. YBD, Cumhuriyet tarihinde bir ilki başardı. Asla bir araya gelmez denilen herkes bir araya geldi. Bizim için topluma verilecek en büyük mesaj buydu. Bizi ne kadar ayrıştırmaya, bölmeye, parçalamaya çalışsalar da asla muvaffak olamayacaklar. Türk toplumunun en aydın kesimini oluşturan hakim ve savcıların buna önderlik etmesi ayrı bir güzellik. Bu milletin ayrışma istemediğini hendek operasyonlarında Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın tutum ve davranışlarıyla da gördük. Bu yürüyüşün bayraktarlığını biz yapacağız. Toplumsal ayrışmayı ve kutuplaşmayı asla istemiyoruz" dedi.

14 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı