Yangında evleri küle döndü canlarını zor kurtardılar

Yanan ev dışarıdan ve içeriden görüntü
Oturma Odası Şili Hayırseverler Elektrik Kontağı Yangına Müdahale 

-Yanan evin içi odaları ve yerlerde yanan eşyalar
-Yanan evin oturma odasında ev sahibi Mehmet İşçan eşi ve çocukları
-Mehmet İşçan'ın ağlayarak yangını anlatması
-Elif İşçan ile röportaj
-Evin büyük çocuğu 9 yaşında ki Beyza ile röportaj

( OSMANİYE - ÖZEL)- 5 kişilik İşçan ailesi uykudayken çıkan yangın, evi küle çevirdi- Çocuklarıyla 30 saniyede çıktıkları evlerinin 10 dakikada küle döndüğünü anlatan Elif İşçan, yetkililerden yardım istedi OSMANİYE

- Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gece saatlerinde çıkan yangında bir ev ve eşyaları tamamen yandı. Evde kalan 5 kişilik İşçan ailesi yangından canlarını son anda kurtardı. Edinilen bilgiye göre, olay Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi'nde Mehmet İşçan’a ait evde meydana geldi. Gece saat 01:00 sıralarında evin ön tarafında elektrik kontağından başladığı düşünülen yangın çıktı. Önce evin dışında başlayan yangın sonra, kısmen ahşap ve plastik prefabrikten oluşan evin tamamına sıçradı. Seslere uyanan Mehmet İşçan eşi Elif İşçan’ı uyandırarak çocukları Beyza (9),Yunus Emre (7) ve Ela İşçan’ı (5) kucaklayarak evin dışına güçlük kaçtılar. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmesine rağmen 15 dakika içerisinde ev ve eşyaları tamamen yanarak küle döndü. Çalışmayan ve işsiz olan ev sahibi Mehmet İşçan gözyaşları içerisinde anlattığı olayda evinin tamamen yandığı ve yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

İşcan,"Canımızı zor kurtardık. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.
Eşi Elif İşçan ise “ Gece uyuyordum. Eşim bağırarak Elif kalk ev yanıyor dedi.
Ben kalktım. Çocuklarımı almam ile evden çıkmam 30 saniye sürdü. Evimin bu hale gelmesi ise 10 dakikada oldu bitti. Aniden yandı. Evde iğneden ipliğe hiç bir şeyim kalmadı. Evimin eşyalarını yeni almıştım. Bir kısmını borca aldık. Hala hepsine borcum var. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Yardım bekliyoruz. Dışarıda çaresiz kaldık” şeklinde konuştu.

25 Nisan 2019 Perşembe günü yayınlandı