Yabancı gazetecinin İsrail sorusu Davutoğlu'nu çileden çıkardı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry Ankara'da ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Amerikalı gazetecinin sorusuna Davutoğlu'nun sert cevabı damgasını vurdu.
Başbakan John Kerry Mavi Marmara Filistin Viyana 


Yabancı gazeteci, Başbakan Erdoğan'ın Siyonizmle ilgili Viyana'da söylediği sözleri hatırlatarak İsrail'e yönelik düşmanca açıklamalarda bulunduğunu ileri sürdü.

İKİ BAKAN DA AYNI ANDA BİRBİRLERİNİ İŞARET ETTİ

Gazetecinin sorusu üzerine her iki bakan da aynı anda birbirlerini işaret ederek soruya cevap vermelerini işaret etti. Ancak Kerry, Davutoğlu'nun soruya cevap vermesini istedi.

TERCÜMANIN ÇEVİRMEDİĞİ SÖZLERE DAVUTOĞLU'NDAN ÖZEL VURGU

Ahmet Davutoğlu, yabancı gazetecinin 'Düşmanca ifadeler' (hostile remarks) sözlerine dikkat çekti ve Mavi Marmara'da öldürülen 9 Türk'ü hatırlattı. Hiç bir düşmanca ifadenin bir insanın kanının akmasından daha iyi olmadığını ifade eden Davutoğlu, gazeteciye aynı soruyu İsrail ve ABD'de de sormasını istedi.

BİZ HER TÜRLÜ IRKÇILIĞA KARŞIYIZ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Biz her türlü ırkçılığa karşı çıkan ülkelerin başında geliyoruz, bu tutumu da sürdüreceğiz. İsrail eğer Türkiye'den olumlu açıklamlar bekliyorsa tutumunu gözden geçirmelidir' dedi.

ABD'Lİ BAKAN: AYNI DÜŞÜNMÜYORUZ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Başabakan Erdoğan'ın Viyana'da yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, 'Bu konuda aynı fikirde değiliz. Türkiye ve İsrail, her ikisi de ABD'nin hayati müttefikleridir' dedi.

1 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı