Volkan Bozkır: Talat Paşa telgrafı dahil düzmece sahte

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etmesinin ardından katıldığı programda gündemi, değerlendirdi. Bozkır, 'Bu ancak cirmi kadar yer yakar. Bir hafta sonra sorsanız bunu kimse hatırlamayacak' dedi.Bakan Bozkır'ın açıklaması şöyle:
Ermeni Soykırımı Volkan Bozkır Avrupa Parlamentosu 


TALAT PAŞA'YI İYİ SAVUNAMADIK

Osmanlı İmparatorluğu sona erip Türkiye Cumhuriyeti ' nin kurulduğu yıllarda aslında bu olaylar Talat Paşa ' nın şehit edilmesiyle başladı. Talat Paşa ' yı şehit eden Tehliryan diye bir Ermeni teröristti. Tehliryan ' n yargılanması aslında Talat Paşa ' nın yargılanması olarak geçti. İlk orada kayıtlara geçirme operasyonu yapıldı 1921 yıllı. Türkiye İstiklal Savaşını veriyor, İmparatorluk tavsiye edilmiş, cumhuriyette doğru giden yıllar. O mahkemede Türkiye Talat paşa davasını iyi savunamadı. Oradan 70 ' li yıllara gelinceye kadar da bu olay hep satıh altında kaldı ve bazı belgeler ortaya çıkarttılar. Bu insanların kafasında yer etti. Mesela bir Talat Paşa telgrafından bahsedilir. Asın, kesin, soykırın talimatının verildiği bir telgraf.

TALAT PAŞA'NIN TELGRAFI DÜZMECE


73 yılında ilk şehidimizi verdiğimiz Los Angeles ' ta ilk Türkiye Cumhuriyeti bu olaya doğru dürüst el attı ve bütün arşivler tarandı. Bu taranmadan sonra Talat Paşa telgrafı dahil düzmece sahte olduğu anlaşıldı. Hiçbir noktası tutmuyor, kayıtlarda böyle bir imza yok.

AVRUPA ÜLKELERİ ASALA'YA YATAKLIK ETTİ


73 ' li yıllardan sonra ASALA terörüyle karşılaştık. ASALA terörü bugün hatırlanmıyor. ASALA 42 diplomatımızı şehit etti. Yabancı uyruklu 4 personelimizi şehit etti. Orly ' de bir bomba patladı. 8 kişinin hayatını kaybetmesine yol açana kadar. Yıllarca ASALA teröristlerine yataklık etti Avrupa ülkeleri. Orly ' de 4 Fransız vatandaşı hayatını kaybedince bir gecede 60 ASALA teröristini tutukladılar ve ASALA ' nın sonu oldu.

CİRMİ KADAR YER YAKAR

Bu bir magazin olayı değil. Bizde 3 tane artist bulup farklı demeçler verdirebiliriz. Türkiye vakur bir devlet, biz bir diaspora değiliz. Dünyada diasporanın başvurduğu yöntemler biz zül atfederiz. Bizim işimiz devlet olarak karşıtlarımızla konuşuruz. Akademisyenlerimiz, sivil toplumlarımız, tarihçilerimiz konuşur. Ama böyle gidip George Clooney karısıymış, Kim Kardashian ' ın kardeşiymiş böyle şeylerle olmaz. Türkiye devleti ciddi bir devlettir, böylelerle uğraşmaz. Dolayısıyla bugünde aslında bunun büyütülecek hiçbir yanı yok. Bu ancak cirmi kadar yer yakar. Bir hafta sonra sorsanız bunu kimse hatırlamaz.

BEYAZ GAZETE



16 Nisan 2015 Perşembe günü yayınlandı