'Viki ile Çarli'nin sıra dışı dostluğu - BARTIN

"Viki ile Çarli"nin sıra dışı dostluğu - BARTIN - Ördek ve köpekten görüntüler - Hayvanların sahibi Ali Aktaş ile röportaj - Detay görüntüler"Viki" ile "Çarli"nin sıra dışı dostluğu - Bartın 'da sahibi tarafından "Viki" ismi verilen ördek ile "Çarli" adlı köpeğin sıra dışı dostluğu, görenleri şaşırtıyor - Günün büyük bölümünü birlikte gezerek ve oynayarak geçiren "Viki" ile "Çarli"nin hareketleri, çevredekilerce ilgiyle izleniyor - Köpek ve ördeğin sahibi Ali Aktaş: - "Gün içinde Çarli nereye giderse Viki de arkasından gidiyor. Bunlar aynı kardeş gibi"BARTIN (AA) - YALÇIN ÇELEN - Bartın merkeze bağlı Arıönü köyünde "Viki" isimli ördek ile "Çarli" adlı köpeğin sıra dışı dostluğu, görenleri şaşırtıyor.Köyde dostluklarıyla tanınan ördek ve köpeğin sahibi Ali Aktaş, hayvanlarını her gün kendi elleriyle besliyor."Viki" ile "Çarli", yaşam alanları olan evin avlusunda günün büyük bölümünde birlikte gezip oynuyor. "Viki" ile "Çarli"nin hareketleri çevredekilerce ilgiyle izleniyor.Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeği Çarli ile ördeği Viki'yi bir arkadaşından geçen yıl aldığını söyledi.

Aynı yerde barındırdığı ördeği ve köpeğin zamanla birbirlerine alıştıklarını anlatan Aktaş, "Ördek ve köpek kümeste tel örgünün içerisinde duruyordu. Zamanla birbirlerine alıştılar. Bir gün bir baktım Çarli bağlı olduğu zincirinden boşanmış ve kümese girmiş Viki ile oynuyor." diye konuştu.
Aktaş, hayvanların zamanla daha çok birbirine alışarak iyi arkadaş olduklarını anlatarak, "Gün içinde Çarli nereye giderse Viki de arkasından gidiyor. Bunlar aynı kardeş gibi. Bu, bence Allah'ın vermiş olduğu bir lütuftur." dedi.
- "Hayvanları koruyalım sahip çıkalım"Zaman zaman insanların bile anlaşmakta güçlük çektiği çağda köpek ve ördeğin bu dostluğundan mesaj alınması gerektiğini dile getiren Aktaş, şöyle konuştu:"Bu devirde insanlarımızın bile anlaşamadığı noktalar oluyor ama Çarli ve Viki'nin dostluğu topluma örnek olmalı. İkisi de farklı hayvan olmasına rağmen güzel anlaşıyorlar. Hayvanlarımızı koruyalım sahip çıkalım. Ben bazen televizyonda görüyorum, hayvanlara karşı çok şiddet oluyor. İnsanlar köpeği dövüyor, kediye işkence yapıyor. Yazık, onların ne günahı var ki?"Ali Aktaş, köpek ve ördeğin dostluğunun köylüler tarafından da ilgiyle karşılandığını sözlerine ekledi.
Televizyon Köpek Muhabir Hayvan 

31 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı