Vicdansız sürücüler Filistinli İş adamına çarpıp kaçtı

Kaza anı - 40.saniye
Güvenlik Kamerası Basın Açıklaması Avcılık Hukuk Fakültesi Basın Mensupları 

-Basın açıklaması
-Ölen kişinin aile fotoğrafı

( İSTANBUL )- Filistin’li işadamının ölümüne ilişkin kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı- Kazada ölen işadamının ağabeyi duyarlı vatandaşlara seslendi İSTANBUL

- İstanbul'a ticaret amaçlı gelen Filistinli İşadamı Akram Kabaha ’yaVatan Caddesi üzerince 2 aracın çarparak ölümüne neden olduğu kaza güvenlik kameralarına yansıdı. İşadamının ölümüne sebep olan vicdansız sürücüler kayıplara karışırken, İstanbul'a gelen aile, kaçan araçların plakalarını tespit edenlerin kendilerine ulaşmasını istedi. Olay 03 Mart 2018 tarihinde Fatih’te Vatan Caddesi üzerinde meydana geldi. İstanbul’a ticaret amaçlı gelen Filistinli Akram Kabaha'ya yolun karşısına geçtiği esnada hızla gelen iki araç çarpmış ve ölümüne sebep olmuştu. İddiaya göre, olayın ardından araç sürücüleri kayıplara karışmıştı. Kabaha'nın ağabeyi ve avukatıçarpan iki aracın plakalarını tespit edenlerin kendilerine ulaşması için adliye önünde bir basın açıklaması düzenledi.
Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden gelen yazıda ise Vatan Caddesi üzerinde bulunan plaka tanımlama siteminin arızalı olduğunu tespit ettikleri bildirildi.
Kaza anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde karşıdan karşıya geçen işadamı Kabaha'ya önce bir araç çarpıyor çarpmanın etkisiyle havalanan Kabaha 'ya başka bir araç daha çarpıyor. Daha sonra araçlar hiç bir şey olmamış gibi yollarına devam ediyor. “Kaza İstanbul’un göbeğinde olmasına rağmen hiçbir bilgiye ve bulguya rastlamadık” Adliye önünde basın mensuplarına konuşan avukat Mehmet Fatih Yaşar, “Müvekkilimiz Vatan Caddesi'nde Fatih Belediyesi'nin önünde yolun karşısına geçtiği sırada yarış yaptığını düşündüğümüz bu araçların çok hızlı bir şekilde gelip müvekkilime biri çarpıyor diğeri de çarpıktan sonra hiçbir şekilde bakma gereksinimi duymadan kaçıp gidiyorlar. Müvekkilim yabancı Filistin’li bir kişidir. Kendisi İstanbul'da hukuk fakültesini bitirmiştir. İstanbul ve Filistin arasında ticaret için gelip gidiyordu. Geride bıraktığı ailesi ve çocukları var. Savcılık sırasında etkin bir soruşturma yürütülmesini istedik. Kaza Vatan Caddesi'nde İstanbul’un göbeğinde olmasına rağmen herhangi bir bilgiye ve bulguya rastlamadık. Ciddi ihmaller zinciri olduğunu düşünüyoruz. Caddede Vatan Emniyet Müdürlüğü bulunmasına rağmen polisin 20-25 dakika sonra geldiğini görüyoruz. Daha sonra olay yerine yakın hastane olmasına rağmen yarım saat sonra ambulansın geldiğine şahitlik ediyoruz. Aslında o gece Topkapı’da plaka tanımlama sistemi kamerası var ve bu kameranın çalışmadığını bizim talebimizle emniyetten gelen yazıyla öğreniyoruz” dedi.
“Türk hukukundan caniler bulunsun cezasını alsınlar istiyorum” Filistin’den gelen ağabey Munir Mohammed Kabaha’da , “İstanbul’a üç kere geldim. Her zaman geliyorum avukatla savcıya gidiyoruz hiç bir gelişme yok. Geride bırakmış olduğu ailesi perişan. Türk hukukundan caniler bulunsun cezasını alsınlar istiyorum” açıklamalarında bulundu. (ÖY-
24 Temmuz 2018 Salı günü yayınlandı