Vicdan Konvoyu'na destek - KONYA

- Vicdan Konvoyu'na destek için gelenlerden görüntüler - Gönüllülerden Dudu Uyanık'ın konuşması - Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Hanımlar Komisyonu Başkanı Erengül Karabağ'ın konuşması - Konvoyun yola çıkmasıVicdan Konvoyu'na destek - Konya ve Afyonkarahisar'dan bir grup kadın, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve işkence gören kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen Vicdan Konvoyu'na destek amacıyla yola çıktıKONYA (AA) - Konya ve Afyonkarahisar'da bir grup kadın, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve işkence gören kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen Vicdan Konvoyu'na destek amacıyla Hatay'a hareket etti. Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Hanımlar Komisyonu Başkanı Erengül Karabağ, Mevlana Kültür Merkezi önünde grup adına yaptığı açıklamada, en çok çocuk katledilen döneme şahitlik ettiklerini söyledi.

Suriye'de yapılan zulümlere sessiz kalmamak adına kadınlar olarak yola çıktıklarını belirten Karabağ, "Şu an birçok kadın hapishanelerde işkence görüp, tecavüze uğruyor. Suriye rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullanıyor. Uluslararası hukuk da suçların işlenmesini engelleyemedi. Suçluları cezalandırmayı başaramadı." dedi.
Gönüllülerden Dudu Uyanık ise kadınlara yapılan zulmü kınayarak, "Suriye'deki kardeşlerimize destek vermek için gidiyoruz. Orada özellikle kadınlara yapılan zulmü tüm dünyaya duyurmak istiyoruz." dedi.
Grup daha sonra "Vicdan Konvoyu" yazılı pankartı otobüsün önüne asarak yola çıktı.Öte yandan 5 tır insani yardım malzemesi de konvoyla birlikte Suriye'ye ulaştırılmak üzere Hatay'a gönderildi.
Yardım Malzemesi Hapishane Karahisar İnsani Yardım Şahit 

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı