Vicdan Konvoyu'na Bayburtlu kadınlardan destek

- Konvoyun hareket edeceği alandaki kişilerden görüntü - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in konuşması - Zehranur Ökenek'in konuşması - Dua okunması ve konvoyun hareketi - Suriye'de, Esed rejimince hapishanelerde hukuka aykırı tutularak işkenceye uğrayan kadınların sesini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na destek amacıyla Bayburt 'tan bir grup gönüllü kadın Hatay'a gitmek üzere yola çıktıBAYBURT (AA) - Suriye'de, Esed rejimince hapishanelerde hukuka aykırı tutularak işkenceye uğrayan kadınların sesini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na destek amacıyla Bayburt 'tan bir grup gönüllü kadın Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Dünyası Parkı önünde toplanan grup, basın açıklaması ve dua okunmasının ardından bölgeye hareket etti.Belediye Başkanı Mete Memiş, burada yaptığı konuşmada, Bayburt halkının geçmişte olduğu gibi bugünde mazlumların yanında olduğunu söyledi.

Vicdan Konvoyu ile Bayburt 'tan yola çıkan kadınlar aracılığıyla Afrin'e selam ilettiklerini belirten Memiş, " Bayburt bugün Afrin'in yanındadır. Musul'un, Kerkük'ün yanındadır. Mısır'ın Gazze'nin, Filistin'in yanındadır. Doğu Türkistan'ın yanındadır. Bayburt nerede bir ezilen varsa onun yanındadır" dedi.
Bayburt İnsani Yardım Derneği Genç İHH Kadın Komisyonu Başkanı Zehranur Ökenek de zamanın insanları olarak, insanlık tarihinin çocuk katliamını canlı izleyen ve en çok çocuk katledilen döneme şahitlik ettiklerini ifade etti.
Suriye'de Esed rejimi tarafından hapishanelerde hukuka aykırı olarak 13 bin 581 kadının tutulduğuna dikkat çeken Ökenek, "Şu an 6 bin 736 kadın halen bu hapishanelerde. İşkence görüyorlar, tecavüze uğruyorlar. Suriye rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı, kullanıyor” diye konuştu.
Uğurlama programına kentteki çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bazı vatandaşlar katıldı.

Sivil Toplum Kuruluşu Siyasi Parti Basın Açıklaması Çocuk Katliamı Sivil Toplum 

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı