Veteriner hekimden yavru kedi uyarısı

Bakımevinin drone görüntüsü
Köpek Yavru Kedi Hayvan Irak 

-Bakımevinde bulunan kediler
-Kediye yapılan tedavi
-Yoğun bakım ünitesine konulan kedi
-Mama yiyen kediler
-Kader İçen’in konuşması

( DİYARBAKIR - ÖZEL)- Veteriner Hekim Kader İçen:“Yavru kedileri hayatta tutacak tek canlı anneleridir” DİYARBAKIR

- Veteriner Hekim Kader İçen, kedilerin doğum zamanının geldiğini belirterek, “Annesiz sandığınız veya yol kenarında bulduğunuz yavru kedilere müdahale etmeyin. Annesi beslenmeye çıkmış olabilir, yavrularını arıyor olabilir. Onları yaşatabilecek tek canlı anneleridir başka hiç kimse değil” dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Veteriner Hekimi Kader İçen, bakımevinde 50 tane tedaviye muhtaç kedilerinin olduğunu belirterek, bu kedilerin kısırlaştırma ve aşılama faaliyeti yapıldıktan sonra doğaya bıraktıklarını ifade etti.
Canlıların insanlara ihtiyacının olduğunu kaydeden İçen, “Sokağımızdaki, binamızdaki, sitemizdeki kedilere kötü davranmayalım lütfen. Elimizden geldiğince beslemeye çalışalım” diye konuştu.
“Yavru kedilere müdahale etmeyin” Kedilerin doğum zamanı geldiğine dikkat çeken İçen, yavru kedileri hayatta tutacak tek canlının anneleri olduğunu da vurgulayarak, “Annesiz sandığınız ve yol kenarında bulduğunuz kedilere müdahale etmeyin. Annesi beslenmeye çıkmış ya da yavrularını arıyor olabilir. Çünkü onlar prematüre doğduğu için bize değil sadece anneye ihtiyaçları var. Elinizden geldiğince müdahale edip yavruların yerini değiştirmeyin. Anne onu muhakkak bulacaktır. Çünkü onları hayatta tutacak tek canlı anneleridir. Burada birçoğunu kaybediyoruz. Elinizden geldiğince yavru kedileri beslenmeye, kuru mamaya ya da yemek artığına başlamadan bize göndermemeye çalışın. Eğer annesinin öldüğünden eminseniz onlara bir müddet evde bakıp geçici yuva olup bizi arayabilirsiniz ya da ararsınız süt annemiz varsa ona bir süt anne bulabiliriz” ifadelerini kullandı. “Petshoptan satın almayın barınaktan sahiplenin” Bakımevinde birbirinden güzel hayvanlar olduğunu dile getiren İçen, şunları kaydetti: “O kadar güzel kedilerimiz, köpeklerimiz var ki lütfen evde kedi ya da köpek bakmaya karar verdiğinizde ilk uğramanız gereken yer o ilin barınağı olsun. Barınaktan sahiplenelim. Petshoptan para vererek almayalım. Bu canlıların size hakikaten ihtiyacı var. Sevgiye ve şefkate ihtiyacı var. Satın almayalım, sahiplenelim.” (EK-MP-Y)
17 Nisan 2018 Salı günü yayınlandı