Vatandaşın gömleğinin cebinden cep telefonu çalan kapkaç zanlıları tutuklandı

Zanlıların motosiklet ile gezmeleri
Kapkaç Akalan Kamera Harekete Geç Cep Telefonu 

-Telefoncuda telefonu satmaları
-Paraları almaları
-Zanlıların emniyetten çıkartılması

( ADANA )- Adana'da motosiklet ile vatandaşa yaklaşıp kapkaç yöntemiyle gömleğinin cebindeki cep telefonunu alıp kaçan iki zanlı, olaydan 24 saat sonra yakalanıp tutuklandı ADANA

- Adana'da motosiklet ile vatandaşa yaklaşıp kapkaç yöntemiyle gömleğinin cebindeki cep telefonunu alıp kaçan iki zanlı olaydan 24 saat sonra yakalanıp tutuklandı. Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Cumhuriyet Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan Başkan isimli bir vatandaş, yol kenarında otururken yanına motosikletli iki kişi yaklaştı. Motosiklette bulunan bir kişi vatandaşın gömleğinin cebindeki cep telefonunu aldıktan sonra zanlılar motosiklet ile hızla kaçtı. Başkan'ın bağırması üzerine vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis, olay yerindeki güvenlik kameralarını incelemeye başladı.
Yapılan bu incelemelerde kapkaçı Şahin A. (25) ve Yusuf A. (20) tarafından gerçekleştirildiği saptandı. Polis, şahısları belirledikten sonra çaldıkları telefonu satabilecekleri iş yerleri tek tek kontrol edildi. Bu kontroller sırasında Mısır Çarşısında bir telefoncu telefonu kendisinin satın aldığını 500 lira para verdiğini söyledi.

Zanlıların telefonu satarken de görüntüleri ortaya çıktı. Polis, bu tespitleri yaptıktan sonra zanlıları yakalamak için evlerine baskın yaptı. Baskın sonrası yakalanan zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı. Zanlılardan Yusuf A. kapkaç yaptıklarını kabul ederek "Ben motosikleti kullanıyordum telefonu Şahin aldı. Benim borcum vardı, telefonu satıp kendi payıma düşen parayla borcumu kapattım. Pişmanım" dediği öğrenildi. Şahin A. ise Yusuf ile gezdikleri sırada bir yeri aramak için vatandaştan telefonu istediğini kendisinin telefonu isteyip aldığı sırada Yusuf'un birden motosiklet ile hızla gitmeye başladığını telefonu Yusuf'un aldığını, kendisinin bir şey yapmadığını masum olduğunu söylediği ileri sürüldü. Zanlılar sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklandı.
13 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlandı