Van'da 'Türkiye-İran Sınır Güvenliği' toplantısı - VAN

Van 'da "Türkiye - İran Sınır Güvenliği" toplantısı - VAN - Van 'da "Türkiye - İran Sınır Güvenliği" toplantısı - İran heyetinin karşılanması - Şeref defteri imzalanması - Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun konuşması - Hoy kenti Hudut Komiseri Albay İmamali Hudaifer'in konuşması - Heyetler arası görüşme Van 'da "Türkiye - İran Sınır Güvenliği" toplantısıVAN (AA) - Van 'da, Türkiye ve İran arasındaki sınırın güvenliği iki ülkeden yetkililerin katıldığı toplantıda ele alındı.İran'ın Hoy kenti Hudut Komiseri Albay İmamali Hudaifer ve beraberindeki 12 kişilik heyet, sınır güvenliği toplantısına katılmak üzere karayoluyla Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı.Heyet, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, Özalp, Saray ve Çaldıran kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez ve Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici tarafından karşılandı.Hudaifer ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Vali Zorluoğlu, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sınır güvenliği için önemli konuları görüşeceklerini ve vilayetler için hayırlı kararlar almayı ümit ettiklerini belirtti.
Zorluoğlu, "İsfahan yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden İranlı kardeşlerimize rahmet diliyor ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah toplantıda hayırlı ve güzel kararlar alırız." dedi.
İran heyetinin başkanı Hudaifer de Türkiye Cumhuriyeti topraklarına ayak bastıkları andan itibaren kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.Tahran Anlaşması hükümleri doğrultusunda yılda iki kez yapılması gereken toplantılar için kentte bulunduklarını söyleyen Hudaifer, şöyle konuştu:"Toplantıda iki ülke arasındaki güvenliği daha nasıl arttırabileceğimizi, her iki ülkenin düşmanı olan terörist unsurlara karşı mücadelemizi, üçüncü ülke vatandaşlarının geçişleri ve kaçakçılık konusunda alınacak önlemlerle ilgili görüş teatisinde bulunacağız. Valimizle yapacağımız toplantının verimli geçmesini ve her iki ülkenin sınır sakinlerine faydası olacağını ümit ediyorum. Valimize düşen uçaktan dolayı üzüntümüzü paylaştığı için teşekkür ediyorum. Sizler bizim dostumuzsunuz, sağ olun."Açıklamaların ardından, iki gün sürecek heyetler arası görüşme başladı.

Başsağlığı Toplantı Düşen Uçak Sınır Güvenliği Kaçakçılık 

21 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı