Van'da 'Turizm Haftası' etkinlikleri başladı

Van 'da "Turizm Haftası" etkinlikleri başladı

: - Etkinlik alanından detaylar - Halk oyunları gösterisi - Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in sergileri gezmesi - Vali Bilmez'in açıklamasıVAN (AA) - Van 'da 43. Turizm Haftası kutlamaları, çeşitli etkinliklerle başladı.
Van Valiliği bahçesinde İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ'un Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlikler, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam etti. Valilik makamı ziyareti sonrası etkinlikler Kent Meydanı alanında devam etti.Burada halk oyunları gösterisiyle başlayan kutlamalar açılış kurdelesinin kesilmesiyle sürdü. Van Kedisi ve Van Gölü Canavarı maskotlarının yer aldığı etkinliklerde çok sayıda vatandaş fotoğraf çektirdi.Kutlamalara katılan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, burada kurulan el sanatları ve resim sergisini gezdi. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bilmez,"Turizm haftası bugünkü etkinliklerle başladı.
İnşallah hafta boyunca ilimizin turizm değerlerini kamuoyuna ulusal düzeyde tanıtmak için çok sayıda etkinliğimiz olacak. Umarım Van sahip olduğu turisttik değerlerini daha iyi bir şekilde değerlendirecek. Bu da ilimize hem yerli hem de yabancı turistin daha fazla gelmesine vesile olur. Bu etkinliklerle hem ilimizin ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz hem de ilimizin sahip olduğu zenginlikleri Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.
Programa, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, turizm acenteleri ve çok sayıda kamu kurum kuruluş yetkilisi katıldı.
Turizm haftası etkinlikleri kapsamında 16 nisanda turizm haftası konulu panel, 17 nisanda Van Gölü tekne turu, 18 nisanda Muradiye Şelalesi gezisi ve 19 nisan tarihinde Başkale ilçesinde bulunan travertenler ve Yavuzlar Köyü Van adokya gezisi düzenlenecek.
Saygı Duruşu Yabancı Turist El Sanatları Resim Sergisi Halk Oyunları 

15 Nisan 2019 Pazartesi günü yayınlandı