Valiye Tepki Gösteren Bdp’li Kaplan Töreni Terk Etti

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Ankara-Şırnak seferlerinin başlaması münasebetiyle yapılan törende Şırnak Valisi Hasan İpek ' in Cizre'deki olaylarla ilgili sözlerine tepki gösteren BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ' Atanmışlar seçilmişlere nutuk veremez ' diyerek protokolü terk etti.
Faysal Sarıyıldız Hasip Kaplan Şırnak Valisi Şerafettin Elçi Ramazan Uysal 


Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan Ankara'ya uçuşların başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Şırnak Valisi Hasan İpek, barış süreci ve demokratikleşme paketinin bölgeye etkileri ve Şırnak ' taki sokak olayları hakkında açıklamada bulundu. Vali İpek, ' İstanbul, Sinop ve Bayburt ' taki insan nasıl huzurlu ve mutlu yürüyebiliyorsa Şırnak ' taki yeni doğmuş bebeğinden 70 yaşındaki insanına kadar sadece istediği gezip dolaşabileceği böyle mekanların olmasını istiyorum. Madem hep beraber diyoruz ki bir çözüm sürecimiz var. Mademki diyoruz ki demokratikleşme paketlerini istiyoruz. Bu insanların demokratik değil insanca yaşama sadece sokağa çıkma hakkını da elinden alanlarda tepki göstermemiz lazım. Bugünkü mutluluğu daha büyük bir mutluluk olarak yaşayıp Şırnaklıların tümünü 7'den 70'e herkesin huzur içerisinde, korkusu olmadan, istediği gibi demokratik olarak konuşabileceği bir ortamın sağlanmasını istiyorum. Bunun için devlet olarak, Şırnak Valisi olarak ve hükümet olarak her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyorum ' dedi.

' CİZRE'DE İNSANLAR 3 GÜNDÜR DIŞARI ÇIKAMIYOR '

Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıl dönümü nedeniyle 3 gündür devam eden protesto olaylarına değinen İpek, “İnsanlar 3 günden beridir dışarı çıkamıyor. Son bir ay içerisinde bir çok olayım oldu Şırnak ' ta. Son bir haftada 4 iş makinesi yakıldı. Bunların barış süreciyle, çözüm süreciyle alakası var mı yok. Bu insanların sürekli molotoflarla sokağa çıkarmamanın anlamı var mı yok. İşte bunları hep birlikte yapacağız, ben Şırnak Valisi olarak gaz atmayacağım, su atmayacağım, halkıma yürüyüşünü yapacak, basın açıklamasını yapacak. Ama başkaları da gelip benim insanlarıma üzerine molotof atmayacak el yapımı bomba atmayacak. İnsanlarımı sokağa çıkarmamak şeklinde taşlamayacak. Ben bu havalimanın mutluluğunu Şırnak ' ın her yerinde her noktasında, her sokağında olmasını bugünkü yaşadığınız mutluluğu her noktasında olması dileğiyle bu Ankara seferlerin hayırlı olmasını diliyorum ' diye konuştu.

' ATANMIŞLAR BANA NUTUK ATAMAZ '

Daha sonra konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, İpek ' in sözlerine tepki gösterdi. Kaplan, ' Demokrasilerde bir ilde seçilen iki milletvekili, altı belediye başkanı bu milletin iradesi ile seçildiyse 5 sene cezaevinde tutulmaz. Tutulursa düşüncelerinden dolayı bu milleti iradesi sandıkta tezahürü etmiş. Benim iki milletvekilim 5 yıldır tutuklu. Ramazan Uysal Allah aşkına terörist midir cezaevindedir? Faysal Sarıyıldız öyle midir? Allah aşkına yapmayın. Biraz da bu vatandaşın çektiklerini görün. Siz isyan ettirmeyin. Ben buraya nutuk dinlemeye gelmedim. Burada nezaketten bulundum. Nezaketten kısa konuştum. Nezaketten de ben siyasetçiyim. Seçilmişim. Bana atanmışlar burada nutuk atamaz. Demokrasilerde atanmışlar nutuk atmaz. Seçilmişler mecliste iktidarıyla, muhalefetiyle yapar bunu. Kusura bakmayın hoşça kalın. Beyefendi sen valisin. İki tane milletvekili var. İktidar, ana muhalefet bize bırakın bu işi ' şeklinde konuştu. Kaplan, konuşmasının ardından töreni terk etti.

11 Ekim 2013 Cuma günü yayınlandı