Vali Zorluoğlu: 'Van, ele geçirilen eroin miktarında Türkiye'de ilk sırada' - VAN

Vali Zorluoğlu: " Van , ele geçirilen eroin miktarında Türkiye'de ilk sırada" - VAN - Toplantı öncesinden detaylar - Vali ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun açıklaması" Van , ele geçirilen eroin miktarında Türkiye'de ilk sırada" - Van Valisi Murat Zorluoğlu: - "2017'de 6 tona yakın eroin emniyet ve jandarmamız tarafından ele geçirildi. 2018'de de şu an itibarıyla geçen yılın, yıl boyunca ele geçirilen eroin miktarını geçtik. Bu sene 6 ton 226 kilogram eroin ele geçirildi." - "Uyuşturucuyla etkin şekilde mücadele ediliyor. Van eroin yakalamaları bakımından geçtiğimiz yıl da bu yıl da birinci sırada."VAN (AA) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van 'da bu yıl şimdiye kadar 6 ton 226 kilogram eroin ele geçirildiğini belirterek, "Uyuşturucuyla etkin şekilde mücadele ediliyor. Van eroin yakalamaları bakımından geçtiğimiz yıl da bu yıl da birinci sırada" dedi.
Valilik salonunda düzenlenen "Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu" toplantısına başkanlık eden Zorluoğlu, uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreçte alınacak önlemleri konuşacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin uyuşturucuyla mücadeleye büyük önem verdiğini belirten Zorluoğlu, güvenlik boyutundan sosyal, ekonomik boyutlarına kadar uyuşturucuyla etkin şekilde mücadele edilmesi konusunda valililere ve kurumlara sorumlulukların verildiğini kaydetti.
"Uyuşturucuyla Mücadele Stratejik Eylem Planı" çerçevesinde sürecin uzun zamandır devam ettiğini anlatan Zorluoğlu, şöyle konuştu:"İlimizde bundan önce yapılan çalışmalar, bugün alacağımız kararlar ve bundan sonra yapacağımız çalışmalarla çocuklarımızı gençlerimizi bu illetten uzak tutmak konusunda önemli adımlar atacağız. 2017 - 2018 güvenlik kuvvetlerimizin uyuşturucuyla mücadele konusunda başarılı çalışmalarına sahne oldu. Türkiye ölçeğinde önemli operasyonlar yaptık. 2017'de 6 tona yakın eroin emniyet ve jandarmamız tarafından ele geçirildi. 2018'de de şu an itibarıyla geçen yılın, yıl boyunca ele geçirilen eroin miktarını geçtik, yıl sonuna kadar bunu daha ileriye taşıyacağız. Bu sene 6 ton 226 kilogram eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyla etkin mücadele ediliyor. Van , eroin yakalamaları bakımından geçtiğimiz yıl da bu yıl da birinci sırada. Güvenlik kuvvetlerimizi tebrik ediyorum." Van 'da güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen yaklaşık 13 ton uyuşturucunun imha edildiğini aktaran Zorluoğlu, sadece güvenlik boyutuyla değil sosyal boyutuyla da tüm kurumların üzerine düşen sorumlulukları olduğunu dile getirdi.Toplantıya, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sivil Toplum Kuruluşu Uyuşturucuyla Mücadele Uyuşturucu Güvenlik Güçleri Sivil Toplum 

8 Kasım 2018 Perşembe günü yayınlandı