Vali Güzeloğlu, eğitim değerlendirme toplantısına katıldı

Toplantının afişinden görüntü
Toplantı Nicelik Okul Öncesi Eğitim Nitelik Irak 

-Toplantıya katılanlar
-Protokolün gelişi
-Vali Güzeloğlu’nun konuşması
-Toplantı salonundan görüntü
-detay görüntüler

( DİYARBAKIR )- Vali Güzeloğlu:- “Diyarbakır Türkiye’ye model olma iddiasındadır” DİYARBAKIR

- Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ‘Okul Öncesi Eğitim Değerlendirme ve Geliştirme Toplantısı’na katıldı.
Diyarbakır’da son bir yıl içerisinde okul öncesi okullaşma oranının yüzde 48’lerden yüzde 100’lere çıktığını ifade eden Vali Güzeloğlu, “Kadim bir medeniyetin, ilimin, irfanın ve kültürün şehri olan Diyarbakır artık eğitimin bu yönünde de sadece nicelik noktasındaki temel hedefler ve göstergelerle değil nitelik noktasındaki dönüşüm ve değişimde de Türkiye’ye model olma iddiasındadır” dedi.
Bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri ve idari personelleri katıldı.
“Okul öncesi okullaşma oranı yüzde 100’lere ulaştı” Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, son bir yıl içerisinde okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 48’lerden yüzde 100’e çıkartmayı başardıklarını ifade etti.
Vali Güzeloğlu, “Diyarbakır’da her nerede yaşıyor olursa olsun, herkesin gerek örgün gerekse yaygın eğitimle buluşması temel önceliğimiz ve en önemli meselemizdir. Bu konudaki kararlılığımız, çalışmamız ve heyecanımız devam edecek. 6 aylık görev süremiz içerisinde ve ilk yarıyılı geride bıraktığımız şu günlerde eğitim başlığında çok önemli ve çok büyük sonuçlar elde ettiğimizin de altını çizmek istiyorum. Özellikle okul öncesi alanındaki en temel hizmet ve şüphesiz hedef başlığımızdı çok büyük bir başarı gerçekleştirildi.
Göreve başladığımız ve Diyarbakır valisi olarak görevlendirildiğimiz dönemde 5 yaş grubunda yüzde 48’lerde olan okul öncesi okullaşma oranımız bugün yüzde 100’lere ulaştı. Gerçekten de Diyarbakır’a yakışan, yaraşan ve çoktandır beklenen bir sonuçtu. Bizlere nasip oldu. Bu büyük başarı gerçekten ikinci eğitim ve öğretim yılında da bizim en büyük gücümüz ve güvenimizdir” dedi.
“Okul öncesine 4,5 milyon lira destek programı” 2018 yılı Karacadağ Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı başlıkları adı altında geçtiğimiz günlerde okul öncesi mali destek programına dikkat çeken Vali Güzeloğlu, “Bu noktada bugün değerlendireceğimiz ve Türkiye’de bir ilk olarak kalkınma ajanları sürecinde okul öncesi eğitime mali destek ve katkı programını açarak iddiamızı çok daha öteye taşımak ve bu anlamda başarımızı sürdürülebilir kılma yolunda da çok önemli bir adım attık. Geçtiğimiz günlerde açıkladığım 2018 yılı Karacadağ Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı başlıkları içerisinde 4,5 milyon liralık bir mali destekle ve tamamen neredeyse hibe olacak bir katkıyla sadece okul öncesi eğitim başlığına kaynak aktaracağız. Bu büyük bir zihin dönüşümüdür. Bu bir vizyon projesidir ve bunu Diyarbakır’a yakışan ve yaraşan bir hedeftir. Kadim bir medeniyetin, ilimin, irfanın ve kültürün şehri olan Diyarbakır artık eğitimin bu yönünde de sadece nicelik noktasındaki temel hedefler ve göstergelerle değil nitelik noktasındaki dönüşüm ve değişimde de Türkiye’ye model olma iddiasındadır” diye konuştu.
“Okul öncesinde kodlama eğitimi verilecek” Eğitilebilecek her çocuğa ve bireye ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Vali Güzeloğlu, şunları söyledi: “İkinci yarıyılda başlayacak bu süreçte Diyarbakır’ın 17 ilçesinin her bir köşesinde, her bir okul öncesi sınıfımızda ve anaokulumuzda en nitelikli altyapı, fiziksel donanım malzemesi, çocuklarımızın oyunla öğrenmesini sağlayacak zeka geliştirdikleri oyun, oyuncak, milli ve genel istekleri ve en önemlisi de bilgi çağının çocuklarının artık olmazsa olmazı olan bu süreçte kodlama eğitimini vermeye başlayacağız. Bu büyük iddiayı tıpkı 6 ay önceki başladığımız heyecanımız gibi bunda da başarılı olarak Diyarbakır’da bütün çocuklarımıza ulaştıracağız. Engellilerin eğitimi konusunda da mevcut altyapımızın bazı eksikliklerini gidermek adına önümüzdeki günlerde yeni fiziki okul yapımları ve buna bağlı çalışmalarımı paylaşacağız. Eğitilebilir her çocuğumuzun ve her bireyimizin eğitmek temel iddiamız, heyecanımız ve olmazsa olmazımızdır. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.”
3 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı