Vali Güzeloğlu: 'Diyarbakır, okul öncesi eğitimde yüzde 100 seviyesine geldi' - DİYARBAKIR

Vali Güzeloğlu: " Diyarbakır , okul öncesi eğitimde yüzde 100 seviyesine geldi" - DİYARBAKIR - Kayapınar Belediyesi - Salondan ve katılımcılardan detay görüntüler - Yöresel türküler söyleyen çocuk korusundan detay görüntü - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun konuşması - Yapılan protokol antlaşmasından detay görüntü Diyarbakır Valisi Güzeloğlu: - "Eğitimle ilgili konularda bugün Diyarbakır öncü ve modern bir kent olarak Türkiye'nin gündeminde. Diyarbakır , okul öncesi eğitimde yüzde 100 seviyesine geldi"DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eğitimle ilgili konularda Diyarbakır 'ın öncü ve modern bir kent olarak Türkiye'nin gündeminde bulunduğunu ifade ederek, " Diyarbakır , okul öncesi eğitimde yüzde 100 seviyesine geldi." dedi.
İçişler Bakanlığınca görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesinin ilçede eğitim alanında yapacağı yatırımlara ilişkin protokol imzalandı.Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Kültür Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük zenginliği, güzelliği ve güvencesinin gençler olduğunu söyledi.

Gençlerin iyi yetiştirilmesinin önemine değinen Güzeloğlu, şunları dile getirdi:"Ülkesine, devletine ve milletine inançla hizmet edecek gençler yetiştirmemiz gerekir. 15 Temmuz'da devletine, değerlerine, demokrasisine sahip çıkan, terörün ve bölücülüğün karşısında aşılmaz sıra dağlar gibi imanıyla duran bir gençlik yetiştirmemiz gerekir. Merkezinde insan olan, insana değer veren, insana hizmeti ibadet sayan ve bu değerler üzerinde yükselen bir gelecek tasavvurumuz inşallah gül yüzlü çocuklarımızla hayata geçecek." Diyarbakır 'da son dönemde eğitim alanında önemli çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Güzeloğlu, "Eğitimle ilgili konularda bugün Diyarbakır öncü ve modern bir kent olarak Türkiye'nin gündeminde. Diyarbakır , okul öncesi eğitimde yüzde 100 seviyesine geldi. İmzalayacağımız proje, geleceğe, gençlere ve öğrencilerimize yatırımdır." ifadelerini kullandı. - "50 milyon liralık yatırım"Kayapınar Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı konuyla ilgili AA muhabirine, eğitim alanında engelli çocuklar, üstün ve özel yetenekli çocuklar ve gençlere yönelik çok sayıda yatırım yapacaklarını söyledi.

Bunların arasında müzik ve resim odaları ile çok sayıda kütüphanenin de içerisinde yer aldığını belirten Balcı, "Çocuklara oyuncak kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, gençlik ve yetişkin kütüphanesi kuruyoruz. Yapacağımız yatırımlar tahmini 50 milyon liralık bir yatırım ama parasal değeri dışında çok daha büyük bir yatırım. Çünkü insana yapılan bir yatırım." dedi.
Daha sonra Vali Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve Başkan Vekili Balcı söz konusu protokolü imzaladı.Törene, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve AK Parti İl Başkanı Serdar Budak da katıldı.

Engelli Çocuk Kütüphane Okul Öncesi Eğitim Oyuncak Kütüphanesi Öğrenciler 

8 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı