Vali Doğanay'dan engelli kıza yardım eli - ARTVİN

- Yürüme engelli 14 yaşındaki Bilge Kara'ya ziyaret - Ziyaret eden yetkililerden görüntüler - Yetkililerin konuşması - Bilge Kara'nın konuşması - Bilge Kara'nın tekerlekli sandalyedeki görüntüsü - Baba Mehmet Kara'nın konuşması - Bilge Kara'nın duvara asılı durduğunun görüntüsü Artvin Valisi Doğanay'dan engelli kıza yardım eli - Vali Doğanay:"Engelli kızımızın sağlığına kavuşması için valilik olarak seferber olduk" - Engelli kızın babası Kara:"En büyük hayalimiz kızımın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır"ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, yürüme engelli 14 yaşındaki Bilge Kara'nın tedavisi için yardım elini uzattı.Doğanay, Borçka ilçesinde doğuştan engelli, tıpta "Meningomyelosel" olarak bilinen ve "omuriliğin kese şeklinde dışa doğru çıkması" olarak tarif edilen hastalıkla mücadele eden Kara'nın sağlığına kavuşması için yardım etme sözü verdi.AA muhabirine açıklamada bulunan Vali Doğanay, devlet olarak her zaman engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların hizmetinde olduklarını söyledi.

Engelli kızın sağlığına kavuşması için seferber olduklarını ifade eden Doğanay, "Ayrıca kızımızın tekerlekli akülü araba isteğini yerine getirdik. Aile ve Sosyal Politikalar, SGK, İŞKUR, Sağlık Müdürlüğü yetkililerine ameliyat için gerekli olan çalışmaların başlatılması talimatını verdim. Borçka Kaymakamız konuyla yakından ilgileniyor ve takip ediyor." dedi.
Ömer Doğanay, Bilge Kara'nın ameliyatın ardından sağlığına kavuşmasını dileyerek, maddi durumu iyi olmayan ve işsiz olan babasını da uygun bir işe yerleştireceklerini kaydetti.
- Yetkililer Kara'yı evinde ziyaret ettiVali Doğanay'ın talimatıyla İlçe Kaymakamı Hasan Meşeli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş, SGK İl Müdürü Kahraman Derece, İŞKUR İl Müdürü Cevdet Ertürk ile diğer ilgililer, aileyi evlerinde ziyaret etti.Bilge Kara'nın başta sağlık sorunları olmak üzere ailenin yaşadığı sıkıntı ve taleplerini dinleyen yetkililer, aileye geçmiş olsun dileğinde bulundu.Yetkililer, Kara'nın sağlığına kavuşması için tüm tedavi giderlerinin devlet tarafından karşılanacağını belirtti.
- "Hayalimiz kızımın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır"Baba Mehmet Kara, kızının sağlığına kavuşması için devletin kendilerine sahip çıkmasından dolayı mutlu olduklarını aktardı.Bugüne kadar büyük sıkıntılar çektiklerini ve kızının yıllardır hastanelerde tedavi gördüğünü anlatan Kara, "Bugüne kadar 12 ameliyat geçirdi. Bugünlerde ise 13'üncü ameliyata hazırlanıyoruz. Ameliyat için 6 bin liraya ihtiyacımız var. Sayın Valimiz başta ameliyat olmak üzere her türlü sorunlarımızla yakından ilgileniyor. Kızımın ameliyatına yardımcı olacaklar." diye konuştu.
Mehmet Kara, Vali Doğanay'dan yardım talebinin kısa sürede yerine getirilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:"Birkaç gün önce valimizden randevu alarak durumu kendisine ilettim. Benim çocuğum duvara asılı bir şekilde hayatını sürdürüyor. Sayın Valimize kızımın skolyoz ameliyatı olması gerektiğini anlattım. Sayın Valimiz ise beni can kulağıyla dinleyerek, kızımın ameliyat olması için gerekli yardımı yapacağını söyledi.

Bu sözleri duyunca çok duygulandım ve mutlu oldum. Benimle yakından ve samimi olarak ilgilenen Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Devletimizden, hükümetimizden ve milletimizden Allah razı olsun. En büyük hayalimiz kızımın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır."
Yürüme Engelli Geçmiş Olsun Akülü Araba Yardım Talebi Tekerlekli Sandalye 

18 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı