Vali Ceylan: 'Toplamda 691 FETÖ şüphelisi tutuklandı'

Basın toplantısından detaylar
Öğretim Görevlisi Kamu Görevlisi Savcılık Sorgusu Vali Yardımcısı Basın Mensupları 

-Valinin konuşması
-Genel görüntü ve detay

( TEKİRDAĞ ) Vali Ceylan: "Toplamda 691 FETÖ şüphelisi tutuklandı" TEKİRDAĞ

- Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik, Tekirdağ'da genelinde toplamda 691 şüphelinin tutuklandığını söyledi.

Vali Mehmet Ceylan, Tekirdağ Polisevi'nde düzenlenen 2017 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlara değindi. Vali Ceylan, toplamda 691 şüphelinin tutuklandığını, 187 kişinin ise, firari olarak arandığını belirtti.
Tekirdağ'da 2017 yılında FETÖ soruşturması kapsamında çok sayıda kişi hakkında adli işlem yapıldığını, 187 kişinin firari olduğuna değinen Vali Ceylan, “Tekirdağ'da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, adli makamlarca hakkında gözaltı karar alınan 2 bin 382 kişiden 691'i tutuklandı. Bin 99 kişi adli kontrol şartıyla 352 kişi ise savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmış olup, 53 kişi halen gözaltında, 187 kişi ise firari olarak aranmaktadır” dedi.
“336 personel görevden uzaklaştırıldı” FETÖ soruşturması kapsamında Tekirdağ'da 667 kamu görevlisi ile 49 hakim ve savcının mesleklerinden ihraç edildiğini, toplamda 336 personel görevden uzaklaştırıldığını belirten Ceylan, "Haklarında idari işlem yapılanlarla ilgili olarak, 49 hakim ve savcı, bir vali yardımcısı, iki kaymakam adayı, 179 öğretmen, 141 emniyet personeli, 45 Namık Kemal üniversitesi öğretim görevlisi, 22 müftülük görevlisi mesleklerinden ihraç edildi. İlimizde özel eğitim kurumlarında görevli 105 eğitim ve öğretim görevlisinin çalışma izinleri iptal edilmiştir. Kurumların soruşturmalarının sağlıklı şekilde yürütülmesi için toplamda 336 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Bunlardan 191 kişi tekrar göreve iade edilmiştir” ifadelerini kullandı. Toplantıya Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şahin Karakaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Tekirdağ Ergene Derin Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen ile basın mensupları katıldı.
(VB-
23 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı