Vali Büyükakın, 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliklerine katıldı - BİLECİK

- Vali Tahir Büyükakın ve beraberindekilerin statları gezmesiVali Büyükakın, 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliklerine katıldıBİLECİK (AA) - Vali Tahir Büyükakın, Bozüyük Kumral Abdal Lisesince hazırlanan '4007 TÜBİTAK Bilim Şenliklerine katıldı.
Büyükakın, şenliklerin açılışında yaptığı konuşmada, bu tür organizasyonlara katıldığında en keyif aldığı zamanların eğitim ile ilgili çalışmalar olduğunu belirterek, son bin yıl içinde ekonomik dönüşümde yaşananları örneklerle anlattı.Birinci, ikinci ve üçüncü sanayi devriminin ardından bugün gelinen noktada dördüncü sanayi devriminin, yani "endüstri 4.0"ın konuşulduğuna işaret eden Büyükakın, şunları kaydetti:"Sizin gelecekteki çalışacağınız, gelecekte hayatınızı yaşayacağınız dünya bizlerin dünyasına göre çok daha zor bir dünya olacak. Dolayısıyla bizlerin sizlere yaratıcı, yenilikçi, hayal gücünüzü güçlendiren ve her birinizi birer marka değer yapacak, her biriniz kendi başınıza marka olacaksınız. Her birinizi ayrı birer markaya dönüştüren bir tasarımla eğitim vermemiz lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımız da aynısını yapmaya çalışıyor. Hepimizin gayreti bu şekilde. Bizler ne yaparsak yapalım, asıl neticeyi alacak sizlersiniz. Onun için gelecek üzerine bolca okuyun, dünya nereye gidiyor, bunu anlamak üzere özel gayret sarf edin."İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan da verdikleri desteğin öğrencilerin hızlı ilerlemesini ve yürüyüşünü hızlandıracağını ifade etti.
Konuşmaların ardından Vali Büyükakın, Kaymakam Hasan Yaman, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Aktay, ilçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner ve beraberindekiler, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı projelerin yer aldığı stantları gezerek bilgi aldı.
Öğretmen Devrim Öğrenciler 

17 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı