Vali Aksoy:“Yangının sevindirici tarafı can kaybının yaşanmaması”

- Vali Hüseyin Aksoy'un açıklamaları
Elektrik Direği Kağıt Fabrikası Ambalaj Fabrikası Otomotiv Sektörü Elektrik Kontağı 

-- Yangın alanından gündüz görüntüsü
-- Vali Aksoy'un yanan alanlarda incelemeleri
-- Detay

( KOCAELİ - HD)- "İlk belirlemelere göre yangın elektrik kaynaklı" KOCAELİ

- Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ambalaj üretim fabrikasında başlayan ve 1 fabrika ile otomobil satış noktasına sıçrayan yangın alanında inceleme yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “” dedi.
Yangın sabah 06.00 sıralarında İzmit Sanayi Mahallesi Özbaki Sokak üzerinde bulunan bir ambalaj üretim fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ambalaj üretim fabrikasının dış kısmında bulunan elektrik direğinden kopan tel, hurda kağıtların bulunduğu konteyner üzerine düştü. Düşme sonrasında konteynerdeki kağıtların tutuşmasıyla yangın başladı.
Hızla büyüyen alevler, ambalaj fabrikası, bitişiğindeki gıda üretim fabrikası ile araç satış ve servis alanına sıçramıştı. Kısa sürede büyüyen yangın itfaiye ekiplerinin 3 saatlik mücadelesi sonrasında kontrol altına alınabildi. Yangın alanına gelen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, itfaiye ekiplerinden bilgi aldı. Yangın hakkında açıklama yapan Vali Aksoy, “Bu sabah itibariyle 06.00 civarında, henüz kesin olmamakla birlikte elektrik kontağından çıkmış olabileceği değerlendirilen yangın meydana geldi. 3 işletmemiz bundan zarar gördü. Bir kağıt fabrikası, bir gıda sektöründe faaliyette bulunan depomuz, bir otomotiv sektörü, ayrıca da bir ticari işletme. Şu anda itfaiye yetkililerinden aldığımız bilgiye göre yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Sevindirici tarafı herhangi bir can kaybının yaşanmaması. Mutlaka bir inceleme yapılacak. İlk tespitlere göre elektrikten kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor. İtfaiye Daire Başkanlığımızın yapacağı değerlendirme sonrasında olay netlik kazanacak” dedi.
Öte yandan soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın alanında fabrika içinde halen yanan malzemelerin bazıları iş makineleri ile dışarıya çıkarılarak söndürülüyor. AFAD ekiplerinin de tedbir amaçlı olay yerine geldiği yangında soğutma çalışmalarının akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. (GY
29 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı