Uyuyan sokak hayvanlarının üstüne battaniye örtüyorlar - İSTANBUL

- Polar battaniyelerin hazırlanması - Sokak hayvanlarına örtülmesi - Diş Hekimi Hüseyin Yurtseven ile röportajUyuyan sokak hayvanlarının üstüne battaniye örtüyorlar - Sosyal medyada gördüğü bir videodan etkilenen Diş Hekimi Hüseyin Yurtseven ve arkadaşları, akşam saatlerinde semt semt dolaşarak uyumaya başlayan ve üşüyen sokak hayvanlarının üzerine battaniye seriyor - Yurtseven: - "Üstünü örttüğümüz sokak hayvanlarında hissettiğimiz ortak bir duygu vardı. Hepsi sevgiye muhtaçtı. Kimsenin görmediği zamanda sokak hayvanlarına el uzatıyoruz. Amaç sadece ısıtmak değil, onlara sevgimizi de gösteriyoruz"İSTANBUL (AA) - ÜNAL GÜNDOĞDU - Diş Hekimi Hüseyin Yurtseven ve arkadaşları, akşam saatlerinde semt semt dolaşarak uyuyan sokak hayvanlarının üzerine battaniye seriyor.Sosyal medyada gördüğü bir videodan etkilenen Hüseyin Yurtseven, arkadaşlarıyla birlikte sokak hayvanlarına yardım eli uzatmaya karar verdi.Akşam saatlerinde hayvanları bulmak için semt semt dolaşan Yurtseven ve arkadaşları, üşüyen sokak hayvanlarının üstüne battaniye örtüyor.Yurtseven ve arkadaşları, esnafa da battaniye dağıtarak, bunları uykuya dalan kedi ve köpeklerin üstlerine örtmelerini istiyor.Otobüs duraklarında ve parklarda uykuya dalan köpek ve kedilerin üzerine renkli battaniyelerle örten Yurtseven ve arkadaşları, hayvanseverler tarafından da takdirle karşılanıyor.Diş Hekimi Hüseyin Yurtseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üşüyen sokak hayvanlarının üzerine battaniye bıraktıklarını, battaniyeleri, esnafa ve hayvanseverlere aynı davranışı sergilemeleri için dağıttıklarını söyledi.

Sosyal medyada izlediği bir video dolayısıyla böyle bir proje gerçekleştirdiğini anlatan Yurtseven, " Mahallemde yaşayan sokak köpeklerini gördüm. Evimde olan polar battaniyeleri, bina önünde uyuyan sokak hayvanlarının üzerine serdim. Bu durumu arkadaşlarımla da paylaştım. Onlar da bu davranışı sergilemek istedi. Ardından arkadaşlarla böyle bir çalışma başlattık." dedi.
- "Sokak hayvanlarına el uzatıyoruz"Yurtseven esnafa ve hayvanseverlere de battaniyeleri emanet ettiklerini vurgulayarak, kirlendiği zaman yıkama imkanı olmayan vatandaşlara iletişim bilgilerini bıraktıklarını, belirli periyotlar halinde kirlisini alıp temiz olanı verdiklerini belirtti.
Bu sayede iyiliğin sürdürülebilir olmasını sağladıklarını, bu hareketin anlık yapılan bir faaliyet değil, derinliği olan bir çalışma olmasını sağladıklarını anlatan Yurtseven, şunları aktardı:"Kimsenin görmediği zamanda sokak hayvanlarına el uzatıyoruz. Çok basit gözükebilir ama onlar için çok değerli. Amaç sadece ısıtmak değil, onlara sevgimizi de gösteriyoruz. Üstünü örttüğümüz sokak hayvanlarında hissettiğimiz ortak bir duygu vardı. Hepsi sevgiye muhtaçtı. Sultanahmet Meydanı'nda üzerini örttüğüm bir köpeğin titremesi beni çok etkiledi. Onun titremesi soğuktan değil, sevgiye muhtaç olduğundandı. Biz ona battaniye aracılığı ile şefkatle yaklaştığımız zaman titremesi geçti. Öncesinde başını patilerinin arasına koymuşken bize yüzünü çevirdi."Hüseyin Yurtseven, bu davranışın bireylerin hayata karşı bakış açısını değiştireceğini belirterek, "Bizler evlerimizde akşam uykuya daldığımızda, annelerimiz üzerimizi örttüğünde bir samimiyet ve sahiplenme duygusunu hissediyoruz. Sokak hayvanları da bize bu şefkati, mutluluğu ve samimiyeti gösterecektir." diye konuştu.
Yazın susuz kalan hayvanlar için evlerin ve dükkanların önüne bir kap su konulduğunu hatırlatan Yurtseven, "Herkes aynı şekilde kış mevsiminde soğuktan üşüyen sokak hayvanlarının üstünü battaniye ile örtebilir. Bu iyilik hareketi herkese hitap eden ve herkesin yapabileceği bir davranıştır." şeklinde konuştu.
Yurtseven, ilerleyen süreçte İstanbul 'da belirledikleri yerlere içleri battaniye ile dolu sepetler yerleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Samimiyet Sokak Köpekleri Kış Mevsimi Bakış Açısı Sokak Hayvanları 

23 Ocak 2019 Çarşamba günü yayınlandı