Ürdün'de 'mülteci' konferansı - AMMAN

Ürdün 'de "mülteci" konferansı - AMMAN

: - Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz'ün konuşması - Konferanstan detaylar Ürdün 'de "mülteci" konferansıAMMAN (AA) - Ürdün 'de çeşitli ülkelerden büyükelçilerin katılımıyla "3. Orta Doğu'daki Mülteciler Uluslararası Konferansı" başladı.
Yermuk Üniversitesi Zorla Göç Ettirilenler, Sığınmacılar ve Mülteciler Araştırma Merkezi'nin, Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın amcası Prens El - Hasan bin Talal'ın gözetiminde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Arap Üniversiteler Birliği'nin desteğiyle başkent Amman'da düzenlenen konferansa BM'ye bağlı kuruluşların temsilcileri ile çeşitli ülkelerin büyükelçileri katıldı.
Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, konferansta yaptığı konuşmada dünyada sığınmacı sayısının yaklaşık 65 milyona ulaştığını belirterek, sayının artmasına karşılık finans eksikliği yaşandığını ifade etti.
Trajedinin özellikle Suriye halkı için gün geçtikçe arttığını dile getiren Karagöz, Suriye'deki krizin 7'nci yılına girdiğini ve ülkedeki çatışmaların devam ettiğini kaydetti.
Karagöz, Türkiye'nin Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardımların ulaştırılmasında kolaylık sağlanması konusunda önemli rol oynadığını, uluslararası toplumdan ise beklenenden daha az destek gördüğünü aktardı.Büyükelçi, Suriyeli sığınmacıların ev sahibi ülkelere ekonomik gücüne göre yerleştirilmesi çağrısında bulundu.İki gün sürecek konferans kapsamında sığınmacıları konuk eden ülkelerin karşılaştığı zorluklar ve uluslararası toplumun çatışmalardan zarar gören ülkelerdeki imar faaliyetlerindeki rolü gibi sığınmacılarla ilgili çeşitli konular ele alınacak.
Sığınmacı Büyükelçiler Sığınmacılar Uluslararası İnsani Yardım 

14 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı