UNRWA hizmetleri bu yıl tehdit altında - GAZZE



: - Gazze 'deki çarşı pazarlardan detaylar - (UNRWA) Gazze Operasyonlar Müdürü Matthias Schmale ile röportajGAZZE (AA) - NUR EBU İYŞE - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Operasyonlar Müdürü Matthias Schmale, UNRWA'nın içinde bulunduğu krizin temelinde "mali" değil "siyasi" nedenlerin yattığını belirterek, mevcut bütçe krizinin sürmesi nedeniyle kurumun operasyon bölgelerinde bu yıl içerisinde sunulacak hizmetlerin tehdit altında olduğunu belirtti.
Schmale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNRWA'nın içinde bulunduğu finansman krizi nedeniyle bütçede pay ayrılmayan programlar başta olmak üzere bu yılki hizmetlerin aksayabileceğini, hizmet çeşitlerindeki sınırlamanın ise kurumun bütçesine göre belirleneceğini söyledi.

Sorunların temelinde İsrail ablukasının yattığını belirten Schmale, Gazze 'deki durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini, fakirlik ve işsizlik oranının arttığını, siyasi ve toplumsal durumun çöküşün eşiğine geldiğini ifade etti.
Ekonominin büyümesi için ablukanın kaldırılmasının şart olduğunu vurgulayan Schmale, Gazze halkının yaşadığı bu sorunlara ancak abluka kaldırılarak köklü bir çözüm getirilebileceğini söyledi.

Schmale İsrail'in Gazze 'ye yönelik son yaptırımlarını, "yanlış bir adım" olarak nitelendirerek, "İthalat ve ihracat hareketini etkileyen bu yaptırımlar neticesinde karşımıza bir dolu risk faktörü ortaya çıkıyor. Bu da Gazze halkına topluca kesilen bir ceza sayılır." değerlendirmesinde bulundu.
Muhabir İsrail İşsizlik Oranı 

13 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı