Üniversiteli Feray davasında anneyi bayıltan karar

Anne Aysel'in adliyeden çıkarılması
Duruşma Salonu Taksirle Ölüme Sebebiyet Mahkeme Heyeti Üniversite Öğrencisi Basın Mensupları 

-Adliye önünden görüntü
-Adliye önündeki polis aracından görüntü
-Baba Bekir Şahin'in konuşması
-Adliyeden görüntü
-Feray Şahin'in fotoğraflarından görüntü
--ARŞİV-
-Feray Şahin'in ailesinden görüntüler
-Mezarlıktan detaylar
-Feray Şahin'in fotoğrafları

( MERSİN )- Mersin'de 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin'in ölümüne neden olmakla yargılanan polis memuru, 'taksirle ölüme sebebiyet' verme suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı- Kararı duyan genç kızın annesi Aysel Şahin, duruşma salonunda fenalaşarak bayıldı- Baba Bekir Şahin: "Verilen karar vicdanlarımızı rahatlatmadı" MERSİN

- Mersin'de 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin'in evinde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan polis memuru Fatih Burak A., 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zanlının, kızını kasten öldürdüğünü ileri süren anne Aysel Şahin, kararın ardından duruşma salonunda fenalık geçirerek bayıldı. Baba Bekir Şahin, "Verilen karar vicdanlarımızı rahatlatmadı" dedi.
Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, sanık polis memuru Fatih Burak A., maktulün ailesi ile tarafların avukatları katıldı.
Duruşmada mahkeme heyeti son kez 2 tarafında ifadelerini dinledi. Davada yargılanan polis Fatih Burak A. ile avukatı, beraat isterken, genç kızın avukatları da olayın kasten adam öldürme olduğunu, bu suçtan sanığın cezalandırılması istedi. Anne baygınlık geçirdi Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, savcının mütalaası doğrultusunda karar vererek, sanık polis memuru Fatih Burak A.'yı, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Karar üzerine salonda bulunan Feray Şahin'in annesi Aysel Şahin, fenalık geçirerek bayıldı. "Karar vicdanlarımızı rahatlatmadı" Mahkeme çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan baba Bekir Şahin, "Maalesef bugün kızımızın katiline adalet bir karar verdi ancak verilen karar adil olmadı, vicdanlarımızı rahatlatmadı, toplumun vicdanını da rahatlatmadı. 23 yaşında gencecik, üniversite son sınıf öğrencisi bir kızımız katledilmiştir. Hayatımızda hiç görmediğimiz, tanımadığımız bir kişi tarafından katledilmiştir. Ne arkadaşları, ne binadakiler bu şahsı tanımıyor. Kızımızı kasten ve bilerek katleden bu katile az ceza verilmiştir. Bizde insanız, biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Kimi ne diye koruyorlar. Ortada deliller, raporlar, katilin yalan, çelişkili ifadeleri varken, niye bunlar görülmedi, niye bunlar değerlendirilmedi de katilin başından bu yana verdiği ifadeler doğrultusunda bir soruşturma geliştirildi ve sonunda mahkeme karar verdi. Gencecik üniversite öğrencimizi bir kızımız katledilmiştir. Biz buna itiraz ediyoruz" diye konuştu.
Avukatlar da kararı Adana Bölge Mahkemesine götürüp, itiraz edeceklerini ifade ettiler.
18 Eylül 2018 Salı günü yayınlandı