Üniversite öğrencilerine terör bilgilendirmesi

konferans salonu
Emniyet Müdürü Kapanış Töreni Güvenlik Güçleri Konferans Öğrenciler 

-polisin terör bilgilendirmesi
-terörün verdiği acı slaytı
-rektör konuşma
-emniyet müdürü konuşma plaket

( KIRŞEHİR ) KIRŞEHİR

– Ahi Evran Üniversitesinde ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek’ projesi kapsamında üniversite öğrencilerine terör bilgilendirmesi yapıldı. Emniyet Müdürlüğü ile Üniversite tarafından ortaklaşa hazırlanan programda emniyet personelleri tarafından terör örgütlerinin amaçları, örgütün eleman kazanma yöntemleri, ülkedeki ve dünyadaki terör örgütlerinin sayısı, örgütlerin kendi ideolojilerini dayatmaya çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
Program kapsamında yaptığı konuşmada Fen Edebiyat Fakültesinde Rektörü Vatan Karakaya, öğrencilere eğitim seminerinde anlatılanları dikkatle dinlemelerini tavsiye etti. Güvenliğin dünya ülkelerinin bir numaralı meselesi olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Karakaya, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya gibi ülkelerin basın yoluyla gönderdikleri her mesajlarında güvenliklerine dayalı kaygı okunduğunu dile getirdi. "Ülkeler kendi vatandaşlarının güvenliğini mutlaka korumak zorunda" diyen Rektör Karakaya, güvenlik güçlerimizin bizim millet olarak güvenliğimizi önemsedikleri için bu tür programları yaptıklarını söyledi.

Programın kapanış töreninde konuşan il Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ise öğrencilerin bu durumu düşünmesini, değerlendirmesini ve araştırmasını istedi.
8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı