UNESCO 'yaşayan insan hazinesi' Hayri Dev son yolculuğuna uğurlandı

Protokol üyelerinin aile üyelerine taziyede bulunması
Hastane Bağlama Cenaze Sparta Cenaze Namazı 

-Cenaze namazından farklı planlarda görüntü
-Helallik alınması
-Tabutun taşınması
-Zafer dev röp.

( DENİZLİ )- Hüseyin Dev’in oğlu Zafer Dev babasının son anlarını anlatarak:- “Söyleye söyleye öldü gitti” DENİZLİ

- UNESCO 'yaşayan insan hazinesi listesinde' yer alan ve vefat eden üç telli bağlama ustası Hayri Dev, memleketi Denizli’nin Çameli ilçesinde gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev tedavi gördüğü PAÜ hastanesinde 85 yaşında vefat etti. Dev için memleketi olan Denizli’nin Çameli ilçesinde bağlı Gökçekaya Mahallesinde cenaze töreni düzenlendi.
Cenaze törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Hüseyin Bağ, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye başkanı Muhammed Subaşıoğlu, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Aslan, Burdur ve Isparta ilçe protokol üyeleri, ailesi, sevenleri ve hemşehrileri katıldı.
Dev’n cenazesi Boyalı Mezarlığı önünde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. “Babam son gecesinde 2-3 tane türkü söyledi torunlarına” Cenaze töreni öncesi babasının son anları ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Dev’in oğlu Zafer Dev, babasının son ana kadar Türkü söylemeye devam ettiğini belirtti.
Çok üzgün olduklarını dile getiren Dev, “Bugün Türkiye büyük bir sanatçı ve ustayı kaybetti. Üzgünüz hepimiz. Babam ilerleyen yaşına rağmen sazı bırakmadı. Bizde babamın mirasını devam ettireceğiz. Babamın son günlerinde beraberdik. Kalp yetmezliği vardı. Babam son gecesinde 2-3 tane türkü söyledi torunlarına. Baba sen hastasın türkü söyleme dedim. Ama dayanamadı yine söyledi.

Söyleye söyle öldü gitti" dedi.
(GC-
18 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlandı