ÜNDER'den 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek - ANKARA

ÜNDER'den "Zeytin Dalı Harekatı"na destek - ANKARA - Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği - Akademisyenlerden detay - ÜNDER Başkanı Muhammet Kurulay'ın açıklamasıÜNDER'den "Zeytin Dalı Harekatı"na destek - Dernek Başkanı Kurulay: - "Memleketin bilim insanları olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız"ANKARA (AA) - Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği (ÜNDER) Başkanı Muhammet Kurulay, Türkiye'nin sınırlarındaki terör unsurlarını temizlemek için Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığını belirterek, "Memleketin bilim insanları olarak, devletimizin ve milletimizin yanındayız." dedi.
Dernek üyesi akademisyenler adına ÜNDER Başkanı Kurulay, Ankara Üniversitesi 100. Yıl Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyerek, Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini açıkladı.
Kurulay, sınır güvenliği için Türkiye'nin tüm diplomatik süreçleri işlettiğini ve üyesi bulunduğu uluslararası güvenlik birimlerini harekete geçmeye davet ettiğini anımsatarak, "Fakat bu süreçte Türkiye bir destek alamamıştır." dedi.
Türkiye'nin 20 Ocak'ta zorunlu olarak bu operasyonu başlattığını kaydeden Kurulay, o günden bugüne terör unsurlarının başarıyla temizlendiğini ve temizlenen topraklardaki Suriyelilere insani yardımın ulaştırıldığını vurguladı.Akademisyenler olarak operasyon kapsamında, Türk devletinin yanında olduklarını ve harekatı akademik olarak "zorunlu ve gerekli" gördüklerini ifade eden Kurulay, şu değerlendirmelerde bulundu:"Biz de bu memleketin bilim insanları olarak, Üniversite Öğretim Elemanları Derneği mensupları olarak, devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu bu basın bildirisi ile ifade etmek istiyoruz. Yapılan Zeytin Dalı askeri operasyonunu hamasi duygulara kapılmadan salt akademik gerekçelerle değerlendirdiğimizde hem bir zorunluluk hem de bir gereklilik olarak görüyoruz. Bu düşüncemizi, yurt içi ve yurt dışı akademik çevrelerde ifade etmekteyiz ve farklı dillerde hazırladığımız bu basın bildirisi ile tekrar belirtmek isteriz. Bu operasyonda görev alan Mehmetçiğimizin istenen hedefleri en kısa sürede gerçekleştireceğine inanıyoruz."
Askeri Operasyon Basın Toplantısı Sınır Güvenliği İnsani Yardım Harekete Geç 

2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı