- Uluslararası Maarif Okulu, Erbil’de Resmi Törenle Açıldı

Açılıştan görüntü

( ERBİL ) - Uluslararası Maarif Okulu, Erbil’de resmi törenle açıldı ERBİL
Eğitim Sistemi Resmi Tören Başkent İngilizce Öğrenci Sayısı 


- Türkiye Maarif Vakfı, Irak'taki ilk okulunu bugün yapılan resmi bir törenle açtı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) başkenti Erbil’de düzenlenen törene eski Tarım Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, IKBY Eğitim Bakanı Piştivan Sadık, Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Mustafa Göksu, Erbil Valisi Nevzat Hadi ve bazı yetkililer katıldı.
Konuşmasını Kürtçe başlatan Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, bölgede yaşayan halkların Türkiye ile uzun bir tarihi ilişkileri bulunduğuna dikkat çekerek, Maarif okulunun açılışının ikili ilişkilerin geliştirilmesinde büyük katılar sağlayacağına inandığını söyledi.

IKBY Eğitim Bakanı Piştivan Sadık ise yaptığı konuşmasında, Uluslararası Maarif Okulunun Erbil’de açılmasının bölgedeki eğitim sisteminin ve düzeyinin kalkınmasında büyük katkılarda bulunacağını inandığını belirterek, “Okula yazdırılan öğrenci sayısının artması atılan adımların ne kadar Başarlı olduğunu kanıtlamaktadır” ifadesini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay da yaptığı konuşmada İngilizce, Türkçe, Kürtçe ve Arapça eğitim verecek olan Maarif Okulunun açılışının bölgeyle ilişkilerin geliştirilmesinde rol oynayacağının altını çizerek, "Türkiye Maarif Vakfı’nın, FETÖ’nün elinde bulunan ve aslında milletimizin kaynaklarını kullanmak suretiyle kurulmuş olan okulları devralmak gibi bir misyonda bulunmaktır” şeklinde konuştu.

18 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı