Uluslararası insan tacirlerine jandarmadan ağır darbe: 23 gözaltı

Sağlık kontrolüne getirilen insan tacirlerinden detaylar

( EDİRNE ) EDİRNE
Göçmen Kaçakçılığı İnsan Tacirleri Uluslararası Suç Örgütü Cep Telefonu 


- İstanbul ve Edirne’de jandarma ekipleri tarafından, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan Ülkesine ve buradan da Avrupa ülkelerine sevk eden uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
1’i Yunanistan uyruklu olmak üzere 23 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan operasyonda 1 tabanca, 30 cep telefonu ele geçirildi ve 3 araca da el konulduğu bildirildi.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı unsurlar, İstanbul ilinden yabancı uyruklu şahısları yüklü miktarda para karşılığında Edirne ili Uzunköprü ilçesi Meriç Nehri üzerinden Yunanistan Ülkesine ve buradan da Avrupa ülkelerine sevk eden uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.
Eş zamanlı operasyonlarda, örgütün Yunanistan ve buradan da Avrupa ülkeleri bağlantısını sağlayan 1’i Yunanistan uyruklu olmak üzere toplam 23 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığınca gözaltına alınırken, işlemlerin tamamlanmasına müteakip Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecekleri belirtildi.
12 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı