- Uluslararası Berlin Maratonu türküler ve halaylar eşliğinde koşuldu

-Koşudan Görüntüler
Alışveriş Güzergah Müzik Grubu Aşırı Sağ Dünya Rekoru 

- -Güneyli ve ekibinin konseriden görüntüler
- -Ferhat Güneyli ile Röp.
- -Halay çeken izleyicilerden görüntü

( BERLİN ) BERLİN

- Almanya’da her sene düzenlenen Uluslararası Berlin Maratonu sanatçı Ferhat Güneyli şarkıları eşliğinde koşuldu, maraton esnasında katılımcıların halay çekmesi renkli görüntüler oluşturdu. 1974 senesinden bu yana her sene düzenli olarak koşulan Uluslararası Berlin Maratonu’na 12 senedir olduğu gibi bu sene de sanatçı Ferhat Güneyli şarkılarıyla eşlik etti. Koşu güzergahında grubuyla birlikte sahne kuran Güneyli, maratona katılan koşucuları seslendirdiği türkülerle motive etti. Koşuculara ve maratonu takip edenlere Anadolu Türküleri ve kendi bestelerinden oluşan şarkılarla müzik ziyafeti çeken Güneyli, Berlin Maratonu’nun sanat yaşamının bir parçası haline geldiğini söyledi.

Berlinli bir Türk olarak bu büyük organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Ferhat Güneyli, “Biz de müziğimizle koşuculara ve bu büyük sportif etkinliğe sanatsal katkı veriyoruz. Burada 45 bin koşucuya Anadolu Türkülerini, ezgileri, halaylarını sunuyoruz. Çok güzel oluyor, biz de epey keyif alıyoruz. Bu sportif organizasyonunun içinde müziğimle yer almam çok önemli. Son zamanlarda artan yabancı karşıtlığına, ırkçı aşırı sağ akımlara karşı çok güzel bir cevap oluyor bu” dedi.
Ferhat Güneyli ile maraton koşucuları arasında zamanla özel bir ilişki oluşmuş. Güneyli şarkılarının arasında koşuculara tempo tutuyor, pozitif enerjisiyle motive ediyor, onları farklı dillerde selamlıyor ‘Berlin’e, Kreuzberg’e, Küçük İstanbul’a hoş geldiniz’ diyor. ‘Dans Eden Sultanlar’ İsmini Verdiler 137 farklı ülkeden sporcunun katıldığı Uluslararası maraton sayesinde kültürel alışverişte de bulunduklarını söyleyen Güneyli, “Maratona, her sene katılan sporcular, atletler var. Bizi de artık iyi tanıyorlar. Bize ‘Dans Eden Sultanlar’ ismini vermişler. Kimi de Türk Rock Grubu olarak isimlendiriyor. Artık ben onların bir parçasıyım, onlar da benim bir parçam. Müziğimle motive oluyorlar, bazen burada duruyor dans ediyorlar. Biz de büyük haz alıyoruz tabi ki yaptığımız işten. Demek ki doğru bir şey yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Ferhat Güneyli ve müzik grubu, Berlin Maratonuna her sene olduğu gibi ayrı bir renk kattı. Maratonu takip etmeye gelen izleyiciler zaman zaman Güneyli’nin müzikleriyle coştu, dans etti hatta hep birlikte halaylar çektiler. Berlinli sanatçı, 12 senedir her sene maraton güzergahının Türk mahallesi olarak bilinen Kreuzberg semti etabında sahne alıyor. 43 Kilometrelik Berlin Maratonunda ise erkeklerde Kenyalı Eliud Kipchoge, 2 saat, 1 dakika, 40 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırarak birinci oldu. Kadınlarda da yine Kenya’dan Gladys Cherono 2 saat 18 dakika 11 saniyelik derecesiyle koşuyu birinci olarak tamamladı.
16 Eylül 2018 Pazar günü yayınlandı