Ulusal Süt Konseyi’nin “Süt İçiyorum” kampanyası başladı

Basın toplantısından görüntüler
Süt Üretimi Sivil Toplum Sosyal Sorumluluk Projesi Öğrenci Sayısı Sosyal Sorumluluk 

-Katılımcılardan görüntüler
-Konuşmadan görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

( İSTANBUL )- Ulusal Süt Konseyi Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık: "Okullarda 255 milyon kutu süt dağıtılacak" İSTANBUL

- Ulusal Süt Konseyi, Türkiye’de süt içme alışkanlığının arttırılması ve özellikle çocukların süt tüketimine özendirilmesi amacıyla “Süt İçiyorum” kampanyası başlattı. Okullarda dağıtılan sütlerle ilgili konuşan Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, ‘‘Okullarda 255 milyon kutu süt dağıtılacak’’ dedi.
Ulusal Süt Konseyi, süt tüketiminin arttırılması amacıyla “Süt İçiyorum” kampanyasını başlattı. Çok sayıda ünlü ismin destek verdiği kampanyanın tanıtım toplantısına Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık ve çok sayıda konsey üyesi katıldı.
Taksim’de bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, başta çocuklar olmak üzere bireylerin sağlıklı süt tüketmesi gerektiği belirtildi. ‘‘Okul Sütü Projesiyle 6 milyon öğrenciye süt dağıtılacak’’ Sütün faydalarını anlatan Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Nevzat Artık, ‘‘Ulusal Süt Konseyi değişik bakanlıkların katıldığı kamu kuruluşları ile süt üreticileri, süt sanayicileri akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirdiği bir topluluktur. Süt ile ilgili her şey orada konuşuluyor, tartışılıyor bir sonuca varılıyor ve bunun gibi çeşitli kampanyalar başlatılıyor. Sadece çocuklar için düşünmeyin 7’den 70’e herkesin yaşamı boyunca süt içmeye devam etmesi gerekir. Süt Konseyi ülkemizde güvenli süt üretimi ve tüketiminde dünyaya örnek olmak için politikalar üretiyor ve çeşitli çalışmalarla piyasa düzenlemeleri yapıyor. Okul sütü projesiyle süt dağıtılacak öğrenci sayısı 6 milyon. Dağıtım dönemi eğitim öğretim döneminin ikinci yarıyılı olarak belirlendi’’ dedi.
‘‘255 milyon kutu süt dağıtılacak’’ ‘‘Dağıtımın kapsamı ilkokul birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflar. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere belirlendi’’ diyerek sözlerini sürdüren Artık, ‘‘Bu sütlerin dağıtımında üretimi Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın çok büyük emeği var. Sütler yapılan ihaleden sonra üretilir ve çocuklarımıza dağıtılır. Dağıtılacak toplam kutu süt miktarı 255 milyondur. İlk dağıttığımızda çocuklarımızın bazıları hafif bir rahatsızlık hissetti, insanların bir kısmını laktoz nedeniyle sütte problem yaşayabiliyor.Bu proje süt tüketiminin arttırılması amacıyla çok önemlidir. Tüm dünyada bizim okul sütü dağıtma projemiz örnek olarak gösteriliyor, bunu örnek alan ve inceleyen birçok ülke var’’ ifadelerini kullandı. ‘‘7’den 77’ye süt içmeye devam etmeliyiz’’ Projenin önemini belirten Prof. Dr. Nevzat Artık, ‘‘Proje de başta çocuklar olmak üzere tüm bireylerin bilinçli süt tüketimine teşvik etmek, toplumu güvenli süt tüketimi konusunda bilgilendirmek amaçlanıyor. Kar amacı gütmeyen markalardan bağımsız, gönüllülük esasına dayanan bir sosyal sorumluluk projesi. Bundan dolayı da dünyada ilgiyle izleniyor. Ulusal Süt Konseyi, tüm özellikleriyle sütün en doğal, en güvenli haliyle herkes tarafından ulaşılabilir olması için ‘‘Süt İçiyorum’’ kampanyasını başlattı. Kampanyada sadece çocuklar değil, çocukların sütü sevmesi esas ama tüm toplum bireylerinin süt içmeye devam etmesi gerek. Belli bir yaştan sonra süt içmeye bırakırsak kemiklerde problem yaşayabiliriz, 7’den 77’ye çocuklar esas olarak süt içmeye devam etmemiz gerekiyor’’ diye konuştu.

2 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı